Κιμ Καρντάσιαν: Συνάντηση με την Καμάλα Χάρις στον Λευκό Οίκο για ζητήματα δικαιοσύνης

Η Κιμ Καρντάσιαν στο Λευκό Οίκο για να συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις στην ποινική δικαιοσύνη Facebook Twitter
0

Η Κιμ Καρντάσιαν συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη σε μια συζήτηση αναφορικά με τις «χάρες» που εξέδωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. 

Η συζήτηση με την Κιμ Καρντάσιαν ήρθε μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος έδωσε χάρη σε έντεκα ανθρώπους και μείωσε τις ποινές άλλων πέντε που είχαν καταδικαστεί για αδικήματα σχετικά με τα ναρκωτικά. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος πολλοί από αυτούς που έλαβαν χάρη την Τετάρτη. 

«Πιστεύω πολύ στη δύναμη της εξιλέωσης», είπε η Καμάλα Χάρις στην εκδήλωση. «Δεν είναι σημάδι μιας πολιτισμένης κοινωνίας να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να επιστρέψουν και να τους παρέχουμε την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζονται για να το κάνουν αυτό;»  

Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Καμάλα Χάρις ευχαρίστησε την Κιμ Καρντάσιαν, η οποία επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ για να πιέσει για τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης. «Είμαι εδώ για να βοηθήσω και διαδώσω το ζήτημα», είπε η Καρντάσιαν, προτού πει σε όσους έλαβαν τη χάρη του προέδρου ότι ήταν «τόσο ενθουσιασμένη που βρέθηκα εδώ για να ακούσω τις ιστορίες σας». 

Ο Μόσλι, ένας από τους συμμετέχοντες στις συζητήσεις στον Λευκό Οίκο, είπε ότι ένιωθε «ευγνωμοσύνη που ήταν ένας από τους λίγους που τους δόθηκε χάρη». «Τώρα κάθομαι στο τραπέζι με την αντιπρόεδρο και την Κιμ Καρντάσιαν», είπε. 

Η Κιμ Καρντάσιαν είπε ότι η ανταλλαγή προσωπικών ιστοριών βοηθά τους ανθρώπους που δεν έχουν εμπλακεί στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης να κατανοήσουν τις προκλήσεις της επανένταξης στην κοινωνία μετά τη φυλάκισή τους. «Κάθε φορά που επισκεπτόμουν μια φυλακή, συναντούσα μερικά από τα πιο έξυπνα άτομα με τις πιο έξυπνες ιδέες και το να βλέπω τις αλλαγές που συμβαίνουν για να διευκολύνουν την επανένταξή τους στην κοινωνία, θα δώσει ελπίδα και θα αλλάξει τη ζωή τόσων ανθρώπων», είπε η Κιμ Καρντάσιαν. 

Η Καμάλα Χάρις χρησιμοποίησε επίσης την εκδήλωση για να ανακοινώσει την οριστικοποίηση ενός νέου νόμου ο οποίος καταργεί τους περισσότερους περιορισμούς στα δάνεια που παρέχονται με βάση το ποινικό μητρώο. 

Οι δράσεις της Κιμ Καρντάσιαν για την μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης

Το 2018, η Kιμ Καρντάσιαν παρευρέθηκε στο οβάλ γραφείο με τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με την Άλις Μαρί Τζόνσον, της οποίας η ποινή ισόβιας κάθειρξης μειώθηκε το 2018 μετά από επέμβαση της διάσημης τηλεπερσόνας.  

Το 2019, η Κιμ Καρντάσιαν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο για να σχολιάσει μια νέα πρωτοβουλία που αποσκοπούσε στο να βοηθήσει πρώην κρατούμενους να βρουν δουλειά. Συναντήθηκε ξανά με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο το 2020. 

Οι δράσεις της Κιμ Καρντάσιαν για το θέμα θεωρείται ότι διαδραμάτισε ρόλο στην απόφαση του πρώην προέδρου να προχωρήσει στην μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, που τελικά οδήγησε στην ψήφιση του νόμου για το «Πρώτο βήμα» το 2018. Ο νόμος για τη μεταρρύθμιση των φυλακών σηματοδότησε μια σπάνια στιγμή συμφωνίας των πολιτικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Ο Άντριου χρέωνε υπηρεσίες μασάζ και έξοδα μετακινήσεων στους Βρετανούς φορολογούμενους

Πρώην ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι αναφέρουν ότι η κουλτούρα υπερβολικού σεβασμού προς τη βρετανική κρατική διοίκηση επέτρεψε να εγκρίνονται χωρίς έλεγχο υπερβολικές δαπάνες
THE LIFO TEAM
ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM