Χλευαστικά σχόλια κατά των αμερικανών έκανε ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά τη χθεσινή δοκιμή της Πιονγιάνγκ ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος εκτοξεύθηκε καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονταν για την ημέρα της εθνικής τους εορτής.

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τον πύραυλο ως «ένα δώρο στους αμερικανούς μπάσταρδους» για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Επίσης, όπως πρόσθεσε το πρακτορείο, προέτρεψε ανέμελα τους πυρηνικούς επιστήμονές του να «στέλνουν συχνά μεγάλα και μικρά "πακέτα δώρων" στους Γιάνκηδες» με τη μορφή περισσότερων πυραυλικών και πυρηνικών δοκιμών.

Αφότου επιθεώρησε τον πύραυλο Hwasong-14 «εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι φαινόταν όμορφος σαν ένα ωραίο αγόρι και ήταν καλά κατασκευασμένος».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το KCNA μετέδωσε πως ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος στη δοκιμή του οποίου προχώρησε χθες η Βόρεια Κορέα είναι ικανός να φέρει μια «μεγάλη πυρηνική κεφαλή». Σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς, ο πύραυλος μπορεί να πλήξει την Αλάσκα.

Με πληροφορίες από Guardian