Β. Κορέα: O πύραυλος που εκτοξεύσαμε μπορεί να φέρει μεγάλη πυρηνική κεφαλή

Β. Κορέα: O πύραυλος που εκτοξεύσαμε μπορεί να φέρει μεγάλη πυρηνική κεφαλή Facebook Twitter
0

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος στη δοκιμή του οποίου προχώρησε χθες η Βόρεια Κορέα είναι ικανός να φέρει μια «μεγάλη πυρηνική κεφαλή», διαβεβαίωσε σήμερα το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

 

Ο πύραυλος, ο οποίος εκτοξεύθηκε καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονταν για την ημέρα της εθνικής τους εορτής, μπορεί να πλήξει την Αλάσκα, σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς.

 

Η απόκτηση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου χαρακτηρίζεται ορόσημο για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, το οποίο έχει ήδη διεξαγάγει πέντε πυρηνικές δοκιμές και διαθέτει ένα μικρό οπλοστάσιο ατομικών όπλων.

 

Μένει ωστόσο να φανεί αν η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να παραγάγει μια μικρού μεγέθους πυρηνική κεφαλή και να την προσαρμόσει σε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο και να αποκτήσει την τεχνολογία που θα εγγυάται ότι θα μπορεί να κάνει επιτυχή επανείσοδο στην ατμόσφαιρα.

 

Το KCNA ανέφερε ότι η χθεσινή εκτόξευση ήταν επιτυχής όσον αφορά «όλες τις τεχνολογικές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων της αντοχής στη θερμότητα και τη δομική σταθερότητα του κώνου της κεφαλής», κάτι που είναι απαραίτητο για την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα του πυραύλου άθικτου. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η κεφαλή αποτελείτο από ανθρακοΐνες.

 

Υπό «δύσκολες συνθήκες, που σημαίνει θερμότητα χιλιάδων βαθμών, πιέσεις και δονήσεις, η θερμοκρασία στο εσωτερικό της κεφαλής παρέμεινε σταθερή, μεταξύ των 25 και των 45 βαθμών Κελσίου», ανέφερε το πρακτορείο. Ο πύραυλος διέγραψε μια «τέλεια» τροχιά και «έπληξε τον στόχο του με ακρίβεια», συμπλήρωσε.

 

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να «δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας και αγνοούν τις προειδοποιήσεις μας», σύμφωνα με δηλώσεις που το KCNA απέδωσε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν χρησιμοποιώντας πλάγιο λόγο. Η σύγκρουση ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον πλέον εισέρχεται στην «τελική της φάση», προειδοποίησε ο ίδιος.

 

Ο Κιμ έκρινε επίσης ότι η επιτυχής δοκιμή του πυραύλου ολοκληρώνει τις δυνατότητες του στρατηγικού οπλοστασίου της χώρας, που πλέον συμπεριλαμβάνει ατομικά όπλα, βόμβες υδρογόνου και ICBM, ενώ διεμήνυσε ότι δεν θα διαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ την απεμπόληση αυτού του οπλοστασίου ωσότου η Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει την εχθρική πολιτική της έναντι της Πιονγκγιάνγκ, όπως μετέδωσε το KCNA.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM