Το «Κική» σημαίνει αιδοίο στα φιλιππινέζικα

Το «Κική» σημαίνει αιδοίο στα φιλιππινέζικα Facebook Twitter
0

Hταν ένα σοκ για την ελληνικής καταγωγής Κρίστεν Πέρι, η «ανάκριση» των αυστραλιανών αρχών επειδή χρησιμοποιεί στις πινακίδες του αυτοκινήτου της το υποκοριστικό Κική με το οποίο τη φωνάζει ο πατέρας της. Το όνομα αυτό είχε βάλει σε ένα Ρorsche που της έκανε δώρο ο σύζυγος της. Όμως έλαβε επιστολή από την Υπηρεσία Συγκοινωνιών της Νέας Νότιας Ουαλίας που της ζητούσε να αιτιολογήσει γιατί χρησιμοποιούσε αυτό το όνομα στις πινακίδες. Αυτό που προέκυψε ήταν πως  το "Κική" στην διάλεκτο Tagalog των Φιλιππίνων σημαίνει "αιδοίο" και κάποιοι που προέρχονται από τις Φιλιππίνες είδαν την πινακίδα της Ελληνίδας, τη θεώρησαν προσβλητική και διαμαρτυρήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες. "Αυτό είναι το όνομά μου από τότε που γεννήθηκα και εσείς μου λέτε τώρα ότι είναι άσεμνο; Αυτό και αν είναι προσβλητικό", έγραψε η ομογενής στους αρμοδίους. Το ωραίο είναι ότι μετά τη «λύση» της παρεξήγησης  η «Κiki», ζήτησε εξηγήσεις από τον πατέρα της λέγοντας του: "Ξέρεις πως με φώναζες μια ζωή; Αιδοίο". Η υπηρεσία NSW Roads and Traffic Authority πείστηκε πως το "Κική" δεν είναι άσεμνο και έτσι η Κριστίν θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το άσεμνο για τους φιλιππινέζους «Κiki» στις πινακίδες της.

Εξήγησε η υπηρεσία πάντως, πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι προσωπικές πινακίδες αυτοκινήτων "δεν πρέπει να είναι άσεμνες και να έχουν θρησκευτικό ή σεξουαλικό περιεχόμενο".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ στέλνει στρατό στο Πόρτλαντ βλέποντας βίντεο από το 2020

Διεθνή / Ο Τραμπ στέλνει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε fake news του Foxλ από το 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να στείλει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε ψευδές ρεπορτάζ με πλάνα του 2020. Ο δήμαρχος και ο γενικός εισαγγελέας του Όρεγκον αντιδρούν έντονα.
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM