Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Το ελληνικό στοιχείο στη σημαία που θα τυλίξει το φέρετρό του

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Με ελληνικό στοιχείο η σημαία που θα τυλίξει το φέρετρό του Facebook Twitter
Η κηδεία θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου στο Κάστρο Ουίνδσορ (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Βρετανία λέει σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο, με την κηδεία που θα τελεστεί με μόλις 30 άτομα, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία.

 

Η τελετή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου θα ξεκινήσει στις 15:00 (17:00 ώρα Ελλάδας) και έχει γίνει έκκληση στους Βρετανούς πολίτες να μην προσπαθήσουν να την παρακολουθήσουν από κοντά.

 

Στην τελετή θα υπάρχει και ελληνικό στοιχείο- λόγω της καταγωγής του δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα.



Το φέρετρο του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ- που έφυγε από τη ζωή στα 99 του χρόνια- θα είναι τυλιγμένο με την προσωπική σημαία του, που έχει και ελληνικό στοιχείο.

 

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Με ελληνικό στοιχείο η σημαία που θα τυλίξει το φέρετρό του Facebook Twitter

 

Η σημαία αυτή έχει τέσσερα διαφορετικά τμήματα. Επάνω αριστερά απεικονίζονται τρία λιοντάρια και καρδιές, από το δανέζικο οικόσημο. Δεξιά, υπάρχει ένας λευκός σταυρός σε μπλε φόντο, από την ελληνική σημαία.

 

Οι λευκές και μαύρες ρίγες που βρίσκονται κάτω αριστερά στη σημαία αντιπροσωπεύουν την οικογένεια Μαουντμπάτεν και δεξιά υπάρχει ένα κάστρο, για το Εδιμβούργο του οποίου ήταν δούκας ο πρίγκιπας Φίλιππος.

 

Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος αρραβωνιάστηκε την- μετέπειτα- βασίλισσα Ελισάβετ το 1946, απαρνήθηκε τους ελληνικούς και δανικούς τίτλους του και έγινε Βρετανός πολίτης, υιοθετώντας το αγγλοποιημένο επίθετο της μητέρας του, Μαουντμπάτεν. Έτσι προκύπτουν τα τέσσερα στοιχεία της σημαίας του.



Επίσης, πάνω σε μαξιλάρια, μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου θα γίνει η τελετή, θα είναι τοποθετημένα τα διάσημα του Φιλίππου. Μετάλλια και παράσημα που του έχουν απονεμηθεί, το έμβλημα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το καπέλο και το σπαθί του από τη στολή του Ναυτικού του και διάσημα από τη Δανία και την Ελλάδα.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM