Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Το ελληνικό στοιχείο στη σημαία που θα τυλίξει το φέρετρό του

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Με ελληνικό στοιχείο η σημαία που θα τυλίξει το φέρετρό του Facebook Twitter
Η κηδεία θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου στο Κάστρο Ουίνδσορ (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Βρετανία λέει σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο, με την κηδεία που θα τελεστεί με μόλις 30 άτομα, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία.

 

Η τελετή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου θα ξεκινήσει στις 15:00 (17:00 ώρα Ελλάδας) και έχει γίνει έκκληση στους Βρετανούς πολίτες να μην προσπαθήσουν να την παρακολουθήσουν από κοντά.

 

Στην τελετή θα υπάρχει και ελληνικό στοιχείο- λόγω της καταγωγής του δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα.



Το φέρετρο του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ- που έφυγε από τη ζωή στα 99 του χρόνια- θα είναι τυλιγμένο με την προσωπική σημαία του, που έχει και ελληνικό στοιχείο.

 

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Με ελληνικό στοιχείο η σημαία που θα τυλίξει το φέρετρό του Facebook Twitter

 

Η σημαία αυτή έχει τέσσερα διαφορετικά τμήματα. Επάνω αριστερά απεικονίζονται τρία λιοντάρια και καρδιές, από το δανέζικο οικόσημο. Δεξιά, υπάρχει ένας λευκός σταυρός σε μπλε φόντο, από την ελληνική σημαία.

 

Οι λευκές και μαύρες ρίγες που βρίσκονται κάτω αριστερά στη σημαία αντιπροσωπεύουν την οικογένεια Μαουντμπάτεν και δεξιά υπάρχει ένα κάστρο, για το Εδιμβούργο του οποίου ήταν δούκας ο πρίγκιπας Φίλιππος.

 

Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος αρραβωνιάστηκε την- μετέπειτα- βασίλισσα Ελισάβετ το 1946, απαρνήθηκε τους ελληνικούς και δανικούς τίτλους του και έγινε Βρετανός πολίτης, υιοθετώντας το αγγλοποιημένο επίθετο της μητέρας του, Μαουντμπάτεν. Έτσι προκύπτουν τα τέσσερα στοιχεία της σημαίας του.



Επίσης, πάνω σε μαξιλάρια, μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου θα γίνει η τελετή, θα είναι τοποθετημένα τα διάσημα του Φιλίππου. Μετάλλια και παράσημα που του έχουν απονεμηθεί, το έμβλημα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το καπέλο και το σπαθί του από τη στολή του Ναυτικού του και διάσημα από τη Δανία και την Ελλάδα.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM