Η Βρετανία λέει σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο, με την κηδεία που θα τελεστεί με μόλις 30 άτομα, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία.

 

Η τελετή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου θα ξεκινήσει στις 15:00 (17:00 ώρα Ελλάδας) και έχει γίνει έκκληση στους Βρετανούς πολίτες να μην προσπαθήσουν να την παρακολουθήσουν από κοντά.

 

Στην τελετή θα υπάρχει και ελληνικό στοιχείο- λόγω της καταγωγής του δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα.Το φέρετρο του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ- που έφυγε από τη ζωή στα 99 του χρόνια- θα είναι τυλιγμένο με την προσωπική σημαία του, που έχει και ελληνικό στοιχείο.

 

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Με ελληνικό στοιχείο η σημαία που θα τυλίξει το φέρετρό του

 

Η σημαία αυτή έχει τέσσερα διαφορετικά τμήματα. Επάνω αριστερά απεικονίζονται τρία λιοντάρια και καρδιές, από το δανέζικο οικόσημο. Δεξιά, υπάρχει ένας λευκός σταυρός σε μπλε φόντο, από την ελληνική σημαία.

 

Οι λευκές και μαύρες ρίγες που βρίσκονται κάτω αριστερά στη σημαία αντιπροσωπεύουν την οικογένεια Μαουντμπάτεν και δεξιά υπάρχει ένα κάστρο, για το Εδιμβούργο του οποίου ήταν δούκας ο πρίγκιπας Φίλιππος.

 

Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος αρραβωνιάστηκε την- μετέπειτα- βασίλισσα Ελισάβετ το 1946, απαρνήθηκε τους ελληνικούς και δανικούς τίτλους του και έγινε Βρετανός πολίτης, υιοθετώντας το αγγλοποιημένο επίθετο της μητέρας του, Μαουντμπάτεν. Έτσι προκύπτουν τα τέσσερα στοιχεία της σημαίας του.Επίσης, πάνω σε μαξιλάρια, μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου θα γίνει η τελετή, θα είναι τοποθετημένα τα διάσημα του Φιλίππου. Μετάλλια και παράσημα που του έχουν απονεμηθεί, το έμβλημα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το καπέλο και το σπαθί του από τη στολή του Ναυτικού του και διάσημα από τη Δανία και την Ελλάδα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr