Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Δεν θα γίνει λαϊκό προσκύνημα- Αντιμέτωπος με πιθανή καραντίνα ο Χάρι αν παραστεί

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Δεν θα γίνει λαϊκό προσκύνημα- Αντιμέτωπος με πιθανή καραντίνα ο Χάρι αν παραστεί Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Η επιθυμία του πρίγκιπα Φιλίππου θα γίνει σεβαστή και η σορός του δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα πριν από την κηδεία του.

 

Στις πρώτες ανακοινώσεις που έγιναν για το τελετουργικό, έγινε γνωστό πως η κηδεία δεν θα γίνει δημόσια με τις προβλεπόμενες τιμές, καθώς τα σχετικά πλάνα που είχαν καταρτιστεί αναθεωρήθηκαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

«Η κηδεία δεν θα είναι δημόσια με πλήρεις τιμές και δεν θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα. Η σορός της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ ενόψει της κηδείας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Αυτό συμβαδίζει με την παράδοση και τις επιθυμίες του εκλιπόντα», ανακοίνωσε το College of Arms.

 

Παράλληλα, έγινε έκκληση στους πολίτες να μην επιχειρήσουν να παραστούν στην κηδεία. «Τα σχέδια για την κηδεία έχουν αναθεωρηθεί δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία και δυστυχώς ζητείται οι πολίτες να μην επιχειρήσουν να παραστούν ή να συμμετάσχουν σε καμία από τις διαδικασίες της κηδείας», ανέφερε η ανακοίνωση.

 

Από την ώρα που έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, πολίτες αφήνουν λουλούδια έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και το κάστρο του Ουίνδσορ. Όμως, η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να μην συναθροίζονται έξω από τις βασιλικές κατοικίες και να τηρούν τις αποστάσεις.

 

«Αν και πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για πολλούς, ζητάμε από τους πολίτες να μην συγκεντρώνονται έξω από τις βασιλικές κατοικίες και να συνεχίσουν να ακολουθούν τις υγειονομικές συστάσεις, ιδιαίτερα να αποφεύγουν να συναντώνται σε μεγάλες ομάδες και να ελαχιστοποιούν τις μετακινήσεις», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού.

 

Αντιμέτωπος με πιθανή καραντίνα ο πρίγκιπας Χάρι


Στο μεταξύ έχουν ήδη αρχίσει οι εικασίες για το αν θα παραστεί στην κηδεία του παππού του ο πρίγκιπας Χάρι.

 

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα είναι αντιμέτωποι καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών αν αποφασίσουν να επιστρέψουν στη Βρετανία για την κηδεία του Φιλίππου, εκτός αν εξαιρεθούν.

 

Η Μέγκαν Μαρκλ είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί του ζευγαριού και αναμένεται να γεννήσει το καλοκαίρι. Με βάση αυτό το γεγονός, αρκετοί σχολιαστές εκτίμησαν ότι είναι πιο πιθανό να ταξιδέψει μόνος του ο πρίγκιπας Χάρι από την Καλιφόρνια στο Λονδίνο, για την κηδεία του παππού του.

 

Αν όντως κάνει αυτό το ταξίδι θα είναι η πρώτη του επίσκεψη στο Λονδίνο μετά την πολύκροτη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, στην οποία μεταξύ άλλων το ζευγάρι ανέφερε ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας ανησυχούσε για το χρώμα του δέρματος του πρώτου παιδιού τους, πριν από τη γέννηση του Άρτσι.

 

Με βάση τα μέτρα για τον κορωνοϊό που είναι σε ισχύ στη Βρετανία, όποιος φτάνει στη χώρα θα πρέπει να μπει σε καραντίνα δέκα ημερών και να κάνει δύο τεστ μετά την άφιξη. Η περίοδος της καραντίνας μπορεί να μειωθεί αν ο επισκέπτης πληρώσει για ένα τεστ κορωνοϊού τουλάχιστον πέντε ημέρες μετά την άφιξή του και το αποτέλεσμά του είναι αρνητικό.

 

Βέβαια, με δεδομένο πως πρόκειται για μέλος της βασιλικής οικογένειας και ότι- αν ταξιδέψει στο Λονδίνο- θα το πράξει για να υποστηρίξει την Ελισάβετ, εικάζεται στη Βρετανία ότι ίσως ο Χάρι να εξαιρεθεί από την καραντίνα. Τέτοια εξαίρεση δίνεται σε μέλη διπλωματικών αποστολών, αξιωματούχους ή εκπροσώπους διεθνών οργανισμών μεταξύ άλλων.

 

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM