Κι όμως, η Σαγράδα Φαμίλια είναι «αυθαίρετο» - Το τεράστιο ποσό που πρέπει να πληρώσει τώρα

Κι όμως, η Σαγράδα Φαμίλια είναι «αυθαίρετο» - Το τεράστιο ποσό που πρέπει να πληρώσει τώρα Facebook Twitter
0

Η βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη, ένας από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Ισπανίας, συμφώνησε να πληρώσει 36 εκατομμύρια ευρώ στις αρχές της πόλης καθώς δεν είχε άδεια οικοδομής και εργασιών εδώ και 130 χρόνια.

Η εντυπωσιακή εκκλησία που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, έχει συμπεριληφθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή. Οι εργασίες ανέγερσής της άρχισαν το 1882.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης δήλωσε ότι ήταν μια ιστορική συμφωνία και μάλλον έχει δίκιο αν σκεφτεί κανείς πως οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια

Η βασιλική θα πληρώσει τα χρήματα σε διάστημα δέκα ετών για να βελτιώσει τις δημόσιες συγκοινωνίες και την πρόσβαση στο μνημείο και να βοηθήσει την τοπική γειτονιά.

Σε αντάλλαγμα, το καθεστώς της Σαγράδα Φαμίλια θα ρυθμιστεί στις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε η δήμαρχος Άντα Κολάου.

Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το μνημείο κάθε χρόνο, ενώ άλλα 20 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την περιοχή για να την θαυμάσουν

Η κύρια δομή πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2026, στην επέτειο των 100 ετών από το θάνατο του Γκαουντί.

Με πληροφορίες από El Pais/ ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ