Κέρι: Oι ΗΠΑ μπορούν να εξουδετερώσουν Ισλαμικό Κράτος γρηγορότερα από όσο πήρε για την αλ Κάιντα

Κέρι: Oι ΗΠΑ μπορούν να εξουδετερώσουν Ισλαμικό Κράτος γρηγορότερα από όσο πήρε για την αλ Κάιντα Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δυνατότητα να «εξουδετερώσουν» το Ισλαμικό Κράτος πολύ γρηγορότερα από ότι εξουδετέρωσαν την Aλ Κάιντα.


«Θα συντρίψουμε το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά). Από την αρχή είπαμε πως αυτό θα πάρει χρόνο», δήλωσε ο Κέρι. «Ξεκινήσαμε την μάχη μας ενάντια στην αλ Κάιντα το 2001 και μας πήρε αρκετό χρόνο, πριν εξοντώσουμε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και να εξουδετερώσουμε την οργάνωση. Ελπίζουμε να πράξουμε το ίδιο με την Ντάες πολύ γρηγορότερα από ό,τι κάναμε με την αλ Κάιντα και πιστεύουμε ότι έχουμε μια ικανότητα να το πετύχουμε», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

Χθες άλλωστε υπήρξε η δήλωση πως η  κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι έτοιμη να αλλάξει τακτική στη μάχη που διεξάγει ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, και ενδεχομένως η αλλαγή αυτή να περιλαμβάνει και χερσαία εμπλοκή, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας  Άστον Κάρτερ.

«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τους κανόνες εμπλοκής μας», δήλωσε ο Κάρτερ σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αναφέρει πως είναι έτοιμος να κάνει περισσότερα, ακόμη και στο έδαφος»

O Κάρτερ είπε επίσης ότι συμφωνεί με την εκτίμηση του Γάλλου προέδρου Ολάντ ότι η Δύση είναι «σε πόλεμο» με το Ισλαμικό Κράτος και πρόσθεσε πως χαίρεται που οι Γάλλοι κλιμκώνουν τη συμμετοχή τους στη μάχη αυτή.«Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα," Κάρτερ, πρόσθεσε και σχολίασε πως ελπίζει ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ίσως να κάνουν περισσότερα από ό, τι έχουν κάνει μέχρι τώρα.

Τη Δευτέρα, ο Ομπάμα απέκλεισε την πιθανότητα εκτεταμένων χερσαίων επιχειρήσεων στην Συρία, ως μέρος της επιχείρησης ενάντια στους τζιχαντιστές του ΙΚ. Όπως τόνισε, μια τέτοια επέμβαση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, θα είχε μόνο προσωρινά αποτελέσματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM