Κένυα: Τουλάχιστον οχτώ νεκροί από επίθεση ισλαμιστών μαχητών

Κένυα: Τουλάχιστον οχτώ νεκροί από επίθεση ισλαμιστών μαχητών Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή όταν φερόμενοι ισλαμιστές μαχητές επιτέθηκαν σε λεωφορείο που κινείτο προς τη Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, τόνισαν η αστυνομία και μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ο Στέφεν Νγέτις, ο διοικητής της αστυνομίας της κομητείας Ουαζίρ, είπε στο Reuters πως το λεωφορείο δέχθηκε επίθεση στην περιοχή Κοτούλο. Δεν ανέφερε απολογισμό θυμάτων.

«Ομάδα ενόπλων ανδρών έστησε ενέδρα αυτό το βράδυ σε λεωφορείο που ταξίδευε προς τη βόρεια Κένυα...Υποπτευόμαστε ότι εμπλέκεται η αλ Σεμπάμπ», τόνισε, αναφερόμενος στην ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση της Σομαλίας.

Οι ισλαμιστές αντάρτες της Σεμπάμπ έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στην Κένυα πολλές φορές κατά το παρελθόν, μετά την αποστολή Κενυατών στρατιωτών στη Σομαλία για να πολεμήσουν τους αντάρτες.

Το τοπικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Citizen μετέδωσε πως οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τσαρλς Ογουίνο είπε πως «ζωές πιστεύεται πως χάθηκαν», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Το λεωφορείο της Medina Bus Company ταξίδευε μεταξύ του Ουαζίρ και της Μαντέρα όταν δέχθηκε την επίθεση περίπου στις 17:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), τόνισε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Ισμαήλ Αντάν, κάτοικος της περιοχής, είπε πως οι δράστες διέταξαν τα θύματα να αποβιβαστούν από το λεωφορείο και τα πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM