Ένας αστυνομικός στην Κένυα ξύπνησε από κώμα έπειτα από εννέα μήνες, αλλά τα νέα που έμαθε δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστα. Είχε απολυθεί, λόγω λιποταξίας. 

 

Κανένας συγγενής του, ούτε η αστυνομία, είχαν ιδέα πού βρισκόταν ο Κονστάμπλ Ρέουμπεν Κιμουτάι Λελ. Πίστευαν ότι ήταν νεκρός, δήλωσε στο BBC η ανιψιά του. 

 

Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν θύμα τροχαίου και βρισκόταν σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Κένυας όλο αυτό τον καιρό. Ο Λελ ξύπνησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. 

 

Η ανιψιά του, Τζόαν Γέπτου, περιέγραψε στο ΒΒC τις φριχτές στιγμές που έζησε η οικογένεια, αναζητώντας τη σορό του σε νεκροτομεία, όταν πλέον είχαν χαθεί οι ελπίδες τους πως ήταν ζωντανός. Μάλιστα, κάποια στιγμή παραλίγο να παραλάβουν μία σορό σε αποσύνθεση, που θεωρούνταν ότι του έμοιαζε. Όμως, τα αποτυπώματα απέδειξαν ότι ήταν κάποιος άλλος.  

 

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι στις 21 Δεκεμβρίου 2020. Δεν είχε πάνω του έγγραφα που θα αποκάλυπταν την ταυτότητά του. Στο μεταξύ, απολύθηκε από τη δουλειά του, κατηγορούμενος για λιποταξία.

 

Ο Λελ συνήλθε την προηγούμενη εβδομάδα και παρότι δεν έχει ανακτήσει πλήρως τη μνήμη του, θυμόταν το όνομά του και ότι ήταν αστυνομικός. Έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση για τους συγγενείς του. 

 

Η ανιψιά του κλήθηκε από την αστυνομία να τον αναγνωρίσει. «Τον βρήκα στο νοσοκομείο. Δεν με θυμόταν και δεν θυμόταν ονόματα μελών της οικογένειας», δήλωσε η Γέπτου. 

 

Πλέον ο Λελ έχει πάρει εξιτήριο και αναρρώνει στο σπίτι του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daily Nation, θα γίνουν κινήσεις προκειμένου να επανέλθει στην αστυνομία. Όμως, η ανιψιά του δήλωσε ότι ο θείος της, που είναι άνω των 50 ετών, ανυπομονεί για τη συνταξιοδότησή του.