Κένυα: Αστυνομικός ξύπνησε από κώμα έπειτα από 9 μήνες και έμαθε ότι έχει απολυθεί

Κένυα: Αστυνομικός ξύπνησε από κώμα έπειτα από 9 μήνες και έμαθε ότι έχει απολυθεί Facebook Twitter
0

Ένας αστυνομικός στην Κένυα ξύπνησε από κώμα έπειτα από εννέα μήνες, αλλά τα νέα που έμαθε δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστα. Είχε απολυθεί, λόγω λιποταξίας. 

Κανένας συγγενής του, ούτε η αστυνομία, είχαν ιδέα πού βρισκόταν ο Κονστάμπλ Ρέουμπεν Κιμουτάι Λελ. Πίστευαν ότι ήταν νεκρός, δήλωσε στο BBC η ανιψιά του. 

Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν θύμα τροχαίου και βρισκόταν σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Κένυας όλο αυτό τον καιρό. Ο Λελ ξύπνησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. 

Η ανιψιά του, Τζόαν Γέπτου, περιέγραψε στο ΒΒC τις φριχτές στιγμές που έζησε η οικογένεια, αναζητώντας τη σορό του σε νεκροτομεία, όταν πλέον είχαν χαθεί οι ελπίδες τους πως ήταν ζωντανός. Μάλιστα, κάποια στιγμή παραλίγο να παραλάβουν μία σορό σε αποσύνθεση, που θεωρούνταν ότι του έμοιαζε. Όμως, τα αποτυπώματα απέδειξαν ότι ήταν κάποιος άλλος.  

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι στις 21 Δεκεμβρίου 2020. Δεν είχε πάνω του έγγραφα που θα αποκάλυπταν την ταυτότητά του. Στο μεταξύ, απολύθηκε από τη δουλειά του, κατηγορούμενος για λιποταξία.

Ο Λελ συνήλθε την προηγούμενη εβδομάδα και παρότι δεν έχει ανακτήσει πλήρως τη μνήμη του, θυμόταν το όνομά του και ότι ήταν αστυνομικός. Έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση για τους συγγενείς του. 

Η ανιψιά του κλήθηκε από την αστυνομία να τον αναγνωρίσει. «Τον βρήκα στο νοσοκομείο. Δεν με θυμόταν και δεν θυμόταν ονόματα μελών της οικογένειας», δήλωσε η Γέπτου. 

Πλέον ο Λελ έχει πάρει εξιτήριο και αναρρώνει στο σπίτι του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daily Nation, θα γίνουν κινήσεις προκειμένου να επανέλθει στην αστυνομία. Όμως, η ανιψιά του δήλωσε ότι ο θείος της, που είναι άνω των 50 ετών, ανυπομονεί για τη συνταξιοδότησή του. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM