Κένυα: 9χρονος έφτιαξε «μηχάνημα» για το πλύσιμο χεριών- Βραβεύθηκε από τον πρόεδρο της χώρας

Κένυα: 9χρονος έφτιαξε «μηχάνημα» για το πλύσιμο χεριών- Βραβεύθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Facebook Twitter
0

Ένας 9χρονος στην Κένυα θέλησε να συνεισφέρει στην προσπάθεια προστασίας από τον κορωνοϊό. Και τώρα βραβεύθηκε από τον πρόεδρο της χώρας για την εφεύρεσή του.

Ο Στίβεν Γουαμουκότα έφτιαξε ένα ξύλινο «μηχάνημα» για το πλύσιμο των χεριών, χάρη στο οποίο ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενιάτα, τον συμπεριέλαβε στους 68 ανθρώπους που βραβεύθηκαν για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το μηχάνημα που έφτιαξε ο 9χρονος έχει δύο πετάλια. Πατώντας το ένα, με το πόδι, πέφτει σαπούνι στα χέρια, ενώ με το πάτημα του δεύτερου πέφτει το νερό. Έτσι, μπορεί κάποιος να πλύνει τα χέρια του, χωρίς να αγγίξει κάποια επιφάνεια, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

 

«Τώρα έχω δύο μηχανήματα και θέλω να φτιάξω περισσότερα», είπε στο BBC το αγόρι που ζει στο χωριό Mukwa, στην κομητεία Bungoma στα δυτικά της χώρας, όπου δεν υπάρχουν κρούσματα έως τώρα. Όμως, στην Κένυα έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 2.000 περιπτώσεις κορωνοϊού και 69 θάνατοι.

Η ιδέα του ήρθε όταν άκουσε στην τηλεόραση τους τρόπους προστασίας από τον κορωνοϊό. Όσο για τα υλικά, τα βρήκε στο σπίτι του. «Αγόρασα κάποια ξύλα για να φτιάξω μία κάσα παραθύρου, αλλά μια μέρα επέστρεψα από τη δουλειά και ανακάλυψα ότι ο Στίβεν είχε φτιάξει το μηχάνημα», είπε ο πατέρας του, Τζέιμς Γουαμοκότα, που δημοσίευσε την εφεύρεση του γιου του στο Facebook, τον προηγούμενο μήνα και εντυπωσιάστηκε από την ανταπόκριση.

Στα 9 του χρόνια, ο Στίβεν φαίνεται ότι έχει αποφασίσει ήδη τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει: μηχανικός. Και ο κυβερνήτης της περιοχής του υποσχέθηκε ότι θα του δοθεί υποτροφία για τις σπουδές του.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM