Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Στους 100 οι νεκροί από τις μάχες στην πόλη Μπριά

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Στους 100 οι νεκροί από τις μάχες στην πόλη Μπριά Facebook Twitter
0

Σχεδόν στους 100 ανήλθαν τα άτομα που σκοτώθηκαν στις μάχες που ξέσπασαν την Τρίτη μεταξύ αντίπαλων ένοπλων οργανώσεων στην πόλη Μπριά της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης.

«Ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σίγουρα. Προς το παρόν υπάρχει η εκτίμηση ότι έως και 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί», τόνισε ο Μορίς Μπελικουσού σε τηλεφωνική επικοινωνία. «Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη κείτονται νεκροί στους δρόμους», πρόσθεσε.

Σήμερα η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη και εργαζόμενοι ανθρωπιστικών οργανώσεων άρχισαν την περισυλλογή πτωμάτων, ανέφερε ένας αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.

Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σε ένα ακόμη περιστατικό της αναζωπύρωσης της βίας στον πολυετή εμφύλιο που μαίνεται στη χώρα.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία βυθίστηκε στο χάος το 2013 μετά την ανατροπή του προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ από τους μουσουλμάνους αντάρτες Σελεκά.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντεπίθεση των αποκαλούμενων ομάδων αντιμπαλακά, ενόπλων που ανήκαν κατά κύριο λόγο στη χριστιανική κοινότητα της χώρας.

Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες εξανέμισαν τις ελπίδες ότι μια συμφωνία ειρήνης που υπεγράφη τη Δευτέρα στη Ρώμη, η οποία καλούσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός, θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου, που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και εκτοπίσει το ένα πέμπτο των 5 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM