Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

Κάτοικοι στο Μπαλί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω ηφαιστείου - Κίνδυνος να εκραγεί ανά πάσα στιγμή

Κάτοικοι στο Μπαλί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω ηφαιστείου - Κίνδυνος να εκραγεί ανά πάσα στιγμή Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 1.250 άνθρωποι στο Μπαλί της Ινδονησίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε ασφαλείς περιοχές, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί το ηφαίστειο στο όρος Γκούνουνγκ Άγκουνγκ, σύμφωνα με αξιωματούχο.


Στην περιοχή του ηφαιστείου, στην περιφέρεια Κάρανγκ Άσεμ, παρατηρήθηκε πρόσφατα έντονη σεισμική δραστηριότητα, με τους ηφαιστειολόγους να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα. Ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας καταστροφών Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να απομακρυνθεί από τις επικίνδυνες περιοχές.


«Πρέπει να αποφεύγονται οι δραστηριότητες στην επικίνδυνη ζώνη, διότι το ηφαίστειο μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua). Παράλληλα, οι αρχές αναμένεται να προχωρήσουν στην εκκένωση και άλλων κατοικιών.


Το Μπαλί, το κέντρο της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδονησίας, υποδέχεται περίπου 200.000 ξένους τουρίστες κάθε μήνα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Το ηφαίστειο Γκούνουνγκ Άγκουνγκ είναι ένα από τα 129 ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία, μια χώρα που έχει πάνω από 17.500 νησιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Xinhua

0

Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ