Κατηγορούν το Κατάρ πως έστησε fake fans για το Μουντιάλ

Κατηγορούν το Κατάρ πως έστησε fake funs για το Μουντιάλ (Βίντεο)-Τι απαντάει η Επιτροπή Facebook Twitter
Σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Επιτροπή δήλωσε ότι απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ψεύτικους οπαδούς
0

Ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA στο Κατάρ, μια σειρά από βίντεο έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με υποτιθέμενους οπαδούς από διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά το αν αυτό είναι πραγματικότητα χρήζει έρευνας.

Τα βίντεο διαδόθηκαν σε έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα TikTok και υποτίθεται πως δείχνουν οπαδούς από όλο τον κόσμο που βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα. Ωστόσο, ορισμένοι αμφισβήτησαν τα βίντεο , υποψιαζόμενοι ότι μπορεί να είναι μετανάστες εργάτες που πληρώνονται για να παίζουν τους οπαδούς.

Το Κατάρ απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι οι οπαδοί είναι fake, υποστηρίζοντας ότι «το πάθος τους για το ποδόσφαιρο είναι γνήσιο».

Αναλυτικά, η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ 2022 απέρριψε τις κατηγορίες ότι υπάρχουν ψεύτικοι αμειβόμενοι οπαδοί ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού βίντεο με Ινδούς ομογενείς να χειροκροτούν την ομάδα της Αγγλίας στη Ντόχα έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ο Guardian.

Ο Guardian μίλησε με αρκετούς οπαδούς στο γήπεδο, οι οποίοι δήλωσαν ότι κατάγονται από την Κεράλα και επέδειξαν ευρεία γνώση της ομάδας της Αγγλίας και της Premier League. Άλλοι ντόπιοι εθεάθησαν να ζητωκραυγάζουν υποστηρίζοντας την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Επιτροπή δήλωσε ότι απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ψεύτικους οπαδούς, τους οποίους χαρακτήρισε «απογοητευτικούς».

«Οπαδοί από όλο τον κόσμο - πολλοί από τους οποίους έχουν κάνει το Κατάρ σπίτι τους - έχουν συμβάλει στην τοπική ατμόσφαιρα πρόσφατα, διοργανώνοντας περιπάτους και παρελάσεις οπαδών σε όλη τη χώρα και υποδεχόμενοι τις διάφορες εθνικές ομάδες στα ξενοδοχεία τους», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

«Πολυάριθμοι δημοσιογράφοι και σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αμφισβητήσει αν πρόκειται για "πραγματικούς" οπαδούς. Απορρίπτουμε πλήρως αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι τόσο απογοητευτικοί» αναφέρεται.

Το τουρνουά αρχίζει την Κυριακή, με το Κατάρ να αντιμετωπίζει τον Ισημερινό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στο Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ και τις διεθνείς διπλωματικές κινήσεις
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM