Κατηγορώ του Βερολίνου κατά της Ελλάδας για τον Αφγανό που σκότωσε Γερμανίδα φοιτήτρια

Κατηγορώ του Βερολίνου κατά της Ελλάδας για τον Αφγανό που σκότωσε Γερμανίδα φοιτήτρια Facebook Twitter
3

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ επέκρινε σήμερα τις ελληνικές αρχές επειδή δεν εξέδωσαν διεθνές ένταλμα έρευνας εναντίον ενός Αφγανού πρόσφυγα που είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα και τώρα κατηγορείται για τον φόνο μιας φοιτήτριας στο Φράιμπουργκ.

 

«Αυτό που συνέβη είναι πολύ λυπηρό και σίγουρα θα το συζητήσουμε με την ελληνική πλευρά», είπε ο ντε Μεζιέρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οι ελληνικές αρχές δυστυχώς παρέλειψαν (να εκδώσουν) διεθνές ένταλμα έρευνας».

 

Ένας Αφγανός πρόσφυγας, ο οποίος στον γερμανικό Τύπο παρουσιάστηκε με το όνομα Χουσέιν Κ., συνελήφθη στις αρχές Δεκεμβρίου με την κατηγορία ότι σκότωσε και βίασε μια Γερμανίδα φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη στην Ελλάδα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», όμως αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, όπως υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός.

 

«Σε διαφορετική περίπτωση, ο ύποπτος θα μπορούσε να είχε συλληφθεί από τις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια των τακτικών ελέγχων» ταυτότητας μόλις έφτασε στη Γερμανία ή κατά την εξέταση της αίτησής του για την παροχή ασύλου, εκτίμησε ο ντε Μεζιέρ.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ