Κατασκευαστής ερωτικών βοηθημάτων καταγγέλλει στην ΕΕ τους κανόνες αναζήτησης της Google

Κατασκευαστής ερωτικών βοηθημάτων καταγγέλλει στην ΕΕ τους κανόνες αναζήτησης της Google Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Η Lovehoney Group, κορυφαία εταιρεία στον χώρο των προϊόντων σεξουαλικής ευεξίας, κατέθεσε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι οι αλγόριθμοι περιεχομένου της Google παραβιάζουν την ευρωπαϊκή Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), αποκλείοντας άδικα τα προϊόντα της από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στην καταγγελία της, η βρετανική εταιρεία επισημαίνει ότι η λειτουργία Safe Search της Google, που έχει σχεδιαστεί για να φιλτράρει περιεχόμενο «ευαίσθητης φύσης», αποκλείει αδικαιολόγητα προϊόντα της από ιστότοπους όπως Womanizer.com και We-Vibe — παρά το γεγονός ότι είναι νόμιμα προς πώληση, χωρίς ηλικιακό περιορισμό.

Η Lovehoney υποστηρίζει ότι αντίστοιχα προϊόντα από μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, όπως η γερμανική Rossmann ή η γαλλική Carrefour, δεν υφίστανται παρόμοιο αποκλεισμό, γεγονός που συνιστά παραβίαση των κανόνων ισότιμης μεταχείρισης στην ψηφιακή αγορά.

Η Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ (DMA), που τέθηκε σε ισχύ το 2023, προβλέπει αυστηρές υποχρεώσεις για τους "ψηφιακούς πυλωρούς" όπως η Google, ώστε να διασφαλίζεται δίκαιος ανταγωνισμός και διαφάνεια στον αλγόριθμο προώθησης περιεχομένου.

Η εκπρόσωπος της Lovehoney, Verena Singmann, δήλωσε στο Politico ότι η καταγγελία κατατέθηκε στις 7 Μαρτίου, ενώ ακολούθησε και συνάντηση με τη μονάδα DMA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Στόχος μας είναι να προωθούμε τη σεξουαλική ευεξία και ενδυνάμωση, γιατί γνωρίζουμε πόσο ουσιαστικό είναι για την υγεία και την ευτυχία των ανθρώπων», ανέφερε η Singmann, καλώντας την Επιτροπή να διασφαλίσει ότι οι πυλωροί θα εφαρμόζουν τους κανόνες περιεχομένου δίκαια και διαφανώς.

Τι απαντά η Κομισιόν

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει την καταγγελία και την εξετάζει ως “πληροφορία αγοράς”, καθώς ο κανονισμός δεν προβλέπει επίσημη διαδικασία υποβολής παραπόνων.

Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί στο πλαίσιο της γενικότερης επιτήρησης της συμπεριφοράς των τεχνολογικών γιγάντων, καθώς η Google συγκαταλέγεται μεταξύ των έξι εταιρειών που έχουν χαρακτηριστεί ως “gatekeepers” από την ΕΕ.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM
ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM