Αναγνωρίστηκε το τελευταίο θύμα από την κατάρρευση 12όροφης πολυκατοικίας στη Φλόριντα, περίπου ένα μήνα μετά την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 98 ανθρώπους, σύμφωνα με τον οριστικό επίσημο απολογισμό. 

 

«Χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των ομάδων έρευνας και διάσωσης το τελευταίο πρόσωπο που αγνοείτο εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε», ανακοίνωσε η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ. Η αστυνομία θα συνεχίσει την έρευνα στους τόνους συντριμμιών που μεταφέρονται σε χώρο αποθήκευσης, διευκρίνισε. 

 

Το τελευταίο θύμα που αναγνωρίστηκε από την αστυνομία ήταν η Εστέλ Χεντάγια. Η 54χρονη γυναίκα είχε μετακομίσει στη Φλόριντα από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο αδελφός της στην εφημερίδα New York Times. 

 

Το Champlain Towers South, πολυκατοικία μπροστά στη θάλασσα στην κοινότητα Σέρφσαϊντ, βόρεια της ακτής του Μαϊάμι, κατέρρευσε κατά το μεγαλύτερο μέρος της την 24η Ιουνίου μέσα στη νύχτα, ενώ οι περισσότεροι ένοικοι κοιμούνταν.

 

Έναν μήνα και πλέον μετά την τραγωδία τα αίτια παραμένουν άγνωστα, αλλά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας αφήνουν να εννοηθεί πως δομικά στοιχεία του κτιρίου είχαν φθορές τοπικά.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters