Στο πλαίσιο της τριμερούς συμφωνίας που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κέρκυρα από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέιμς Στάινμπεργκ,  αποφασίστηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταργηθεί η βίζα που μέχρι τώρα χρειάζονταν οι Έλληνες πολίτες για να επισκεφτούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν πάνω στην πλήρη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη).

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανταλλαγή πληροφοριών για τρομοκρατικές πράξεις, αλλά και για ανθρώπους που θεωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπόπτους για  τρομοκρατία. Τα κείμενα των συμφωνιών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αν και αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή.

Σοβαρά ερωτηματικά πάντως εγείρει το γεγονός ότι οι αντίστοιχες συμφωνίες που έχουν συνάψει οι Ηνωμένες Πολιτείες με άλλες χώρες δίνουν δυνατότητα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε επισκέπτεται τις ΗΠΑ, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα από την ελληνική πλευρά.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr