Kατάργηση της βίζας για τις ΗΠΑ, αλλά με ποιο κόστος;

Kατάργηση της βίζας για τις ΗΠΑ, αλλά με ποιο κόστος; Facebook Twitter
0

Στο πλαίσιο της τριμερούς συμφωνίας που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κέρκυρα από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέιμς Στάινμπεργκ,  αποφασίστηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταργηθεί η βίζα που μέχρι τώρα χρειάζονταν οι Έλληνες πολίτες για να επισκεφτούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν πάνω στην πλήρη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη).

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανταλλαγή πληροφοριών για τρομοκρατικές πράξεις, αλλά και για ανθρώπους που θεωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπόπτους για  τρομοκρατία. Τα κείμενα των συμφωνιών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αν και αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή.

Σοβαρά ερωτηματικά πάντως εγείρει το γεγονός ότι οι αντίστοιχες συμφωνίες που έχουν συνάψει οι Ηνωμένες Πολιτείες με άλλες χώρες δίνουν δυνατότητα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε επισκέπτεται τις ΗΠΑ, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα από την ελληνική πλευρά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM