Καταλανοί διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας

Καταλανοί διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας Facebook Twitter
EPA
0

Διαδηλωτές απέκλεισαν σήμερα μεθοριακό σημείο στον αυτοκινητόδρομο AP-7 ο οποίος συνδέει την Καταλονία, στην Ισπανία, με τη Γαλλία, διακόπτοντας την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, δήλωσε πριν από λίγο στο Reuters εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας.

Περίπου 80 άνθρωποι έχουν διακόψει την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο στο μεθοριακό σημείο της Λα Ζονκέρα, ορισμένοι στην γαλλική πλευρά και οι υπόλοιποι στην Ισπανία. Την ευθύνη για τον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου ανέλαβε το Δημοκρατικό Τσουνάμι, μια καταλανική οργάνωση που έχει διοργανώσει πολλές μαζικές κινητοποιήσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης τον περασμένο μήνα.

Χιλιάδες υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας είχαν συγκεντρωθεί το Σάββατο στη Βαρκελώνη για να συμμετάσχουν σε πορείες και να παρακολουθήσουν συναυλίες, την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία, κρατώντας σημαίες των αυτονομιστών και φωνάζοντας το σύνθημα «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατουμένους» έπειτα από κάλεσμα της οργάνωσης αυτής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM