Πληθώρα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η έκθεση τέχνης στη Σανγκάη που βαθμολογούσε γυναίκες από «την ομορφότερη στην ασχημότερη». 


Το καλλιτεχνικό πόνημα που τιτλοφορείτο "Uglier and Uglier" (Ασχημότερη και Ασχημότερη) από τον Σονγκ Τα, περιλάμβανε περίπου 5.000 εικόνες και βίντεο από γυναίκες που είχαν καταγραφεί σε εγκαταστάσεις πανεπιστημίου. 

 

Ο καλλιτέχνης τις βαθμολογούσε αναλόγως τού πόσο ελκυστικές τις έβρισκε


Μετά από την κατακραυγή η γκαλερί τέχνης OCAT στην κινεζική μεγαλούπολη ανακοίνωσε πως σταματά την έκθεση. 


«Μετά τις επικρίσεις, επαναξιολογήσαμε το περιεχόμενο του έργου τέχνης και την εξήγηση του καλλιτέχνη και διαπιστώσαμε πως δείχενι ασέβεια στις γυναίκες. Επιπλέον, ο τρόπος που καταγράφηκε έχει ζητήμα παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων»  ανέφερε σε ανακοίνωσή του στον λογαριασμό του στο Weibo το μουσείο.

 

«Ως μουσείο που στηρίζει την διαφορετικότητα, εκλαμβάνουμε όλο αυτό ως προειδοποίηση για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να αντιμετωπίζουμε όλους με συναίσθηση». 

 

Ο Σονγκ είχε φιλοτεχνήσει το 2013 την αμφιλεγόμενη έκθεση η οποία έκτοτε έχει εμφανιστεί πολλάκις. 


Στην εισαγωγή του πρότζεκτ, αναφέρει πως κατέγραψε τις γυναίκες καθώς τον προσπερνούσαν σε πανεπιστημιούπολη. Έπειτα βαθμολογούσε βάσει του δικού του γούστου την «ελκυστικότητά τους», από την ομορφότερη στην ασχημότερη, προκειμένου να δημιουργήσει ένα βίντεο διάρκειας επτά ωρών.