Δυστυχώς πολλές φορές τα καταφύγια ζώων καλούνται να κάνουν ευθανασία σε αρκετά από αυτά είτε επειδή δεν έχουν αρκετό χώρο για να τα φιλοξενήσουν είτε ελλείψει οικονομικών πόρων.

 

Σύμφωνα με την οργάνωση ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) που προασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων, εκτιμάται πως κάθε χρόνο υποβάλλονται σε ευθανασία περίπου 2.7 εκατομμύρια ζώα, εκ των οποίων 1.4 εκατομμύρια είναι γάτες και τα υπόλοιπα σκύλοι.

 

Ωστόσο, παρά τις απαισιόδοξες στατιστικές, το παράρτημα της οργάνωσης στο Κολοράντο κατάφερε κάτι μοναδικό: να δώσει προς υιοθεσία όλους τους σκύλους και τις γάτες που φιλοξενούσε στο καταφύγιο.

 

Χαρούμενοι και συγκινημένοι, υπάλληλοι και εθελοντές ανέβασαν μάλιστα και ένα βίντεο από τα άδεια κελιά, στα οποία είχαν μπει οι ίδιοι για να γιορτάσουν την ευχάριστη εξέλιξη. 

 

«Τι συμβαίνει όταν υιοθετείται και ο τελευταίος διαθέσιμος σκύλος; Προσωπικό και εθελοντές μπαίνουν μέσα στα κελιά για να το γιορτάσουν! Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει προς υιοθεσία 25 γάτες και 23 σκύλους στο πλαίσιο της καμπάνιας #HomeForTheHolidays» γράφει μεταξύ άλλων το καταφύγιο, στον επίσημο λογαριασμό στο Facebook. 

 

Μπορεί οι προσπάθειες να απέδωσαν καρπούς ενόψει των γιορτών, αλλά σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν όλοι να θυμόμαστε πως ένα ζώο δεν αντικείμενο μόνο για τα Χριστούγεννα. Η υιοθεσία χρειάζεται υπευθυνότητα και δέσμευση πως το νέο μας κατοικίδιο θα μείνει στο σπίτι μας για πάντα. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr