Καταδίωξη στη Βαρκελώνη-Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν πολλές φορές κατά φορτηγού που ήταν γεμάτο με φιάλες βουτανίου

Καταδίωξη στη Βαρκελώνη-Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν πολλές φορές κατά φορτηγού που ήταν γεμάτο με φιάλες βουτανίου Facebook Twitter
0

Καταδίωξη στη Βαρκελώνη-Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν πολλές φορές κατά φορτηγού που ήταν γεμάτο με φιάλες βουτανίου Facebook Twitter

 

Ισπανοί αστυνομικοί χρειάστηκε να πυροβολήσουν πολλές φορές για να σταματήσουν ένα φορτηγό, γεμάτο με φιάλες βουτανίου, προκειμένου να συλλάβουν έναν 32χρονο Σουηδό που το είχε κλέψει λίγο νωρίτερα.

 

Η καταδίωξη του άνδρα αυτού, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, έγινε στη Βαρκελώνη, σε μια περιοχή κοντά στις παραλίες της πόλης, ενώ το φορτηγό κινείτο με μεγάλη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

 

"Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια", διαβεβαίωσε μέσω του Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο. "Ο οδηγός του φορτηγού που κλάπηκε στη Βαρκελώνη έχει ψυχιατρικό ιστορικό", διευκρίνισε.

 

Ο 32χρονος συνελήφθη τελικά γύρω στις 10.30, τοπική ώρα, μετά από καταδίωξη τριών χιλιομέτρων. "Δεν είχε κανένα όπλο επάνω του, ούτε μέσα στο όχημα", είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χοάν Κάρλες Μολινέρο. "Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Δεν τραυματίστηκε" αλλά προς το παρόν δεν έχει δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς, πρόσθεσε.

 

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν επτά φορές το όχημα αφού ο οδηγός του αρνήθηκε να σταματήσει. Αντιθέτως, βγήκε στον περιφερειακό δρόμο, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, χτύπησε πολλά άλλα αυτοκίνητα και κατέληξε να πέσει στο προστατευτικό τοιχίο. Μόνο τότε κατάφεραν να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν.

 

 

Μια γυναίκα που είδε το φορτηγό να περνά, η Μιρέια Ρουίθ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και πως όταν τον συνέλαβαν ο οδηγός "γελούσε και έκανε άσεμνες χειρονομίες".

 

Το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από τους υπαλλήλους που διένεμαν τις φιάλες. Στην τρελή πορεία του, πολλές φιάλες έπεσαν στον δρόμο και μία χτύπησε και τραυμάτισε ελαφρά στα πόδια μια γυναίκα από τη Βραζιλία. Τραυματίστηκαν επίσης δύο οδηγοί αυτοκινήτων που παρασύρθηκαν από το φορτηγό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ