Κάστορες ροκάνισαν ένα καλώδιο οπτικών ινών κοντά σε φράγμα που είχαν δημιουργήσει, με αποτέλεσμα να αφήσουν χωρίς ίντερνετ εκατοντάδες κατοίκους πόλης του Καναδά.

 

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου προκλήθηκε «απρόσμενη διακοπή» της σύνδεσης με το διαδίκτυο στο Tumbler Ridge, μια πόλη περίπου 2.000 κατοίκων.

 

Υπάλληλοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telus εντόπισαν ένα φράγμα από κάστορες κοντά στο θαμμένο καλώδιο που τροφοδοτεί την πόλη. «Ήταν σίγουρα μια πολύ σπάνια και αποκλειστικά καναδική διακοπή», σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας, Λιζ Σουβέ.

 

Το καλώδιο ήταν θαμμένο σε βάθους περίπου ενός μέτρου, τοποθετημένο μέσα σε σωλήνα, προκειμένου να προστατεύεται. Αυτό όμως δεν σταμάτησε τους κάστορες, που ροκάνισαν τον σωλήνα και στη συνέχεια το καλώδιο, σε διάφορα σημεία. Τα ζώα χρησιμοποίησαν κάποια από τα κομμάτια ως υλικά για το φράγμα τους.

 

Κάστορες άφησαν χωρίς ίντερνετ εκατοντάδες κατοίκους πόλης του Καναδά

 


Πέρα από το ότι «έπεσε» το ίντερνετ, περίπου 60 κάτοικοι της περιοχής έμειναν χωρίς τηλεόραση, ενώ υπήρχαν προβλήματα και στη σύνδεση των κινητών τηλεφώνων. Απαιτήθηκαν περίπου 36 ώρες για να αποκατασταθεί η ζημιά, κάτι που τελικά έγινε το απόγευμα της Κυριακής.

 

Με πληροφορίες από CNN