ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κάρολος: H πρώτη επίσημη φωτογραφία του βασιλιά- Αποκωδικοποιώντας το γραφείο του

Κάρολος: H επίσημη φωτογραφία ως βασιλιάς- Αποκωδικοποιώντας το γραφείο του Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία του Βασιλιά Καρόλου στο γραφείο του να αναλαμβάνει καθήκοντα δίπλα στο δικό του, πλέον, «κόκκινο κουτί».

Ο βασιλιάς, του οποίου η μητέρα, βασίλισσα Ελισάβετ λέγεται ότι παρακολουθούσε το κόκκινο κουτί της κάθε μέρα εκτός από την ημέρα των Χριστουγέννων, φωτογραφήθηκε να εκτελεί τα συνταγματικά του καθήκοντα, σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα.

Καθισμένος στο γραφείο του, σε ένα δωμάτιο του 18ου αιώνα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με μια φωτογραφία των γονιών του πίσω του, φαίνεται ιδιαίτερα απασχολημένος υπογράφοντας χαρτιά ως «Charles R», συντομογραφία του Charles Rex, την επίσημη υπογραφή του ως Βασιλιάς.

Στο γραφείο μπροστά υπάρχει ένα φθαρμένο αντίγραφο του Σαίξπηρ, από το οποίο πήρε την πολυαναφερόμενη ατάκα του στην πρώτη τηλεοπτική του ομιλία: «May flights of Angels sing thee to thy rest».

Η φωτογράφιση διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και εικάζεται ότι αυτή η φωτογραφία ήταν ένα από τα τελευταία καρέ αφού ο Βασιλιάς δεν ποζάρει ουσιαστικά καθώς φαίνεται να έχει επιστρέψει στη δουλειά.

Κάθεται σε ένα γραφείο από γαλλικό μαόνι του 19ου αιώνα, μπροστά σε ένα πίνακα του Francesco Zuccarelli, που ανήκει στη βασιλική συλλογή.

Το κόκκινο κουτί, το περίφημο «red box» είναι αυτό που περιέχει όλα τα προσωπικά έγγραφα, ενημερώσεις από κυβέρνηση κλπ.

Είναι τοποθετημένο σε σκαμπό από επίχρυσο ξύλο, κατασκευασμένο από τον Henry Williams στα μέσα του 18ου αιώνα.

Να σημειωθεί ότι κατασκευάζεται δε, νέα κόκκινο κουτί για τον Βασιλιά, που θα φέρουν το δικό του έμβλημα. Θα περιέχει έγγραφα από υπουργούς της κυβέρνησης καθώς και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας, τα οποία στέλνονται από το γραφείο του ιδιωτικού του γραμματέα σε εκείνον (τον Βασιλιά) όπου κι αν βρίσκεται σε όλο τον κόσμο, μέσα σε ένα κλειδωμένο, κόκκινο κουτί.

Στο βάθος διακρίνεται μια χαρακτηριστική ασπρόμαυρη φωτογραφία των γονιών του, της βασίλισσας Ελισάβετ και του δούκα του Εδιμβούργου, που έδωσε το 1951 το τότε νεαρό ζευγάρι στον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' για τα Χριστούγεννα.

Με πληροφορίες της Telegraph

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ