ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Καραϊβική: Διασώθηκαν ναυαγοί μετά από 20 μέρες στη θάλασσα

Καραϊβική: Διασώθηκαν ναυαγοί μετά από 20 μέρες στη θάλασσα Facebook Twitter
Twitter - James Van Fleet
0

Δύο ψαράδες, εγκλωβισμένοι στο σκάφος τους για σχεδόν τρεις εβδομάδες, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από διερχόμενο κρουαζιερόπλοιο στην Καραϊβική. 

Το γεγονός μετέδωσε το CNN επικαλούμενο τον Ted Miller, εκπρόσωπο της Royal Caribbean International, εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο που πραγματοποίησε τη διάσωση. 

Την Παρασκευή, μέλη του πληρώματος του EMPRESS OF THE SEAS, εντόπισαν τους δύο ναυαγούς στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Γκραντ Κέιμαν και την Τζαμάικα. 

Ο εντοπισμός τους έγινε τυχαία καθώς το πλοίο της RCI είχε αναγκαστεί να αλλάξει πορεία εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, η κινητοποίηση ήταν άμεση. 

Το βράδυ της Παρασκευής έγιναν αντιληπτά από το πλήρωμα του πλοίου σινιάλα με φακό. Το πλοίο μείωσε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς το σημείο. 

Τα κέντρα διάσωσης του Γκραντ Κέιμαν και της Τζαμάικα αδυνατούσαν να στείλουν βοήθεια και έτσι το πλοίο κατέβασε μια δική του σωσίβια λέμβο για να ανασύρει τους ναυαγούς.

Τις πρώτες βοήθειες στους διασωθέντες έδωσε ο γιατρός του πλοίου. 

Οι ναυαγοί ήταν ψαράδες που αρχικά είχαν αποπλεύσει από την Κόστα Ρίκα. Είχαν διανυκτερεύσει στο σκάφος τους, το οποίο παρασύρθηκε από το σημείο που ψάρευαν εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών. 

Στην προσπάθειά στους να επιστρέψουν στη βάση τους ξέμειναν από καύσιμα. 

Ο James Van Fleet, επικεφαλής μετεωρολόγος της εταιρείας, ανέβασε στο Twitter περισσότερες λεπτομέρειες από τη διάσωση. 

 

Έγραψε πως οι ψαράδες ανέφεραν στο πλήρωμα πως είχε φαγητό και νερό μόνο για μια εβδομάδα. Το βασικό θέμα ήταν το νερό ενώ προσπαθούσαν να ψαρεύουν για να τρώνε. 

Ο ένας από τους δύο ήταν τόσο αδύναμος που δεν μπορούσε να προχωρήσει. 

Οι δύο ναυαγοί αποβιβάστηκαν στην Τζαμάικα για περαιτέρω νοσηλεία. Τα μέλη του πληρώματος τους έδωσαν 300 δολάρια για να αγοράσουν ρούχα και τρόφιμα. 

«Αν δεν είχαμε αλλάξει πορεία για βρούμε καλύτερο καιρό, δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ εγκαίρως στο σημείο. Μερικές φορές χρειάζεσαι λίγη τύχη για να γίνει το θαύμα», έγραψε ο James Van Fleet στο Twitter. 

Mε πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM
«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM