Καπνός, φωτιά και μάχες στο Μπαγκούζ - Σφυροκόπημα κατά των τελευταίων του Ισλαμικού Κράτους

Καπνός, φωτιά και μάχες στο Μπαγκούζ - Σφυροκόπημα κατά των τελευταίων του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
Νυχτερινή επιδρομή στο Μπαγκούζ, κατά του τελευταίου θύλακα του ISIS
0

Ο αραβοκουρδικός συνασπισμός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, σφυροκοπά το χωριό Μπαγκούζ καθώς σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για την ανακατάληψη του τελευταίου θύλακα του Ισλαμικού Κράτους και την εκδίωξη των τζιχαντιστών.

Οι ανταποκριτές και τα διεθνή πρακτορεία περιγράφουν μια σκληρή μάχη με δυνάμεις του πυροβολικού να εξαπολύουν επιθέσεις και νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές.

Στήλες μαύρου καπνού κρύβουν τον ουρανό πάνω από το χωρίο, στην επαρχία  Ντεΐρ Αλ Ζορ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες συγκρούσεις, μεταδίδει το Al Jazeera

Oι τελευταίοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αντιστέκονται με ελεύθερους σκοπευτές, βόμβες  αυτοκτονίας και παγίδες εκρηκτικών.

Οι δυνάμεις της συμμαχίας SDF μετράνε απώλειες, αλλά προχωράνε με αμείωτο ρυθμό το βράδυ καθώς οι τζιχαντιστές δεν έχουν τεχνολογία για πόλεμο τη νύχτα και η αντίστασή τους είναι μειωμένη

Τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον θέσεων του συριακού στρατού σήμερα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν, όπως λένε, τουλάχιστον 25 στρατιώτες και να τραυματιστούν αρκετοί ακόμη.

Νωρίτερα την Κυριακή, οι δυνάμεις της SDF δήλωσαν ότι απόψε αναμένεται μια αποφασιστική μάχη καθώς κατάφεραν να περάσουν πάνω από τις υπόγειες σήραγγες που οι τζιχαντιστές έχουν γεμίσει εκρηκτικά και χρησιμοποιούν για ενέδρες.

Ο ακριβής αριθμών των μαχητών του ISIS δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά εκτιμάται πως είναι εκατοντάδες ή περίπου 1500, ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν και γυναίκες. Ωστόσο η θέση που έχουν βρεθεί είναι παγίδα και όπως γράφει ο Guardian δεν υπάρχει διαφυγή από την πολιορκία.

Μετά από δεκαήμερη εκεχειρία για να απομακρυνθούν άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, η επίθεση ξεκίνησε ξανά αυτό το Σαββατοκύριακο και η έντασή της αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ