Σεισμός

Καναδάς: Το κοινοβούλιο ψήφισε ομοφώνως υπέρ της απαγόρευσης των «θεραπειών μεταστροφής»

Καναδάς: Το κοινοβούλιο ψήφισε ομοφώνως υπέρ της απαγόρευσης των «θεραπειών μεταστροφής» Facebook Twitter
0

Η Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά ψήφισε ομόφωνα την απαγόρευση των αποκαλούμενων θεραπειών μεταστροφής φύλου


Από τούδε και στο εξής θα θεωρείται παράνομη η υποβολή παιδιού ή οποιουδήποτε άλλου δεν επιθυμεί στη διαδικασία αυτή. 


Παρότι την κατάργηση του μέτρου αυτού είχαν προτείνει οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, η έγκρισή του χαιρετίστηκε με χειροκροτήματα και από την αντιπολίτευση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CBC, στην αίθουσα του κοινοβουλίου επικράτησαν συγκινητικές σκηνές με τους βουλευτές των Φιλελευθέρων να δίνουν τα χέρια ή και να αγκαλιάζονται με τους συντηρητικούς συναδέλφους τους. 

Το νομοσχέδιο πρέπει τώρα να εγκριθεί από το ανώτερο σώμα του κοινοβουλίου, τη Γερουσία

To κοινοβούλιο είχε περάσει τον περασμένο Ιούνιο μια προγενέστερη εκδοχή του νομοσχεδίου, η οποία όμως δεν έφτασε στη Γερουσία λόγω της προκήρυξης εκλογών τον Σεπτέμβριο. 


Οι θεραπείες μεταστροφής αναφέρονται στην πρακτική που ακολουθούν συχνά θρησκευτικές οργανώσεις ή οικογένειες, ανήμπορες να συμβιβαστούν με την ταυτότητα φύλου ή το σεξουαλικό προσανατολισμό μέλους τους, για να το «θεραπεύσουν». Ως πρακτική έχει ευρέως επικριθεί και σε πολλές περιπτώσεις κρατών απαγορευτεί. 

Μελέτη του αρμόδιου τμήματος των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία κατά της βίας και των διακρίσεων που απορρέουν από την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κατέδειξε πως οι πρακτικές αυτές προκαλούν «σημαντική απώλεια της αυτοεκτίμησης, άγχος, κατάθλιψη, κοινωνική απομόνωση, δυσκολία οικειότητας, αυτοαπέχθεια, ντροπή και ενοχή, σεξουαλική δυσλειτουργία, αυτοκτονικό ιδεασμό, απόπειρες αυτοκτονίας και συμπτώματα PTSD». 

Επιπλέον, η ίδια μελέτη διαπιστώνει πως οι πρακτικές αυτές παραβιάζουν τις συμβάσεις του ΟΗΕ κατά των βασανισμών και συνιστά την απαγόρευσή τους σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Με πληροφορίες από BBC
 

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
NEWSROOM
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ