Καναδάς: Το κοινοβούλιο ψήφισε ομοφώνως υπέρ της απαγόρευσης των «θεραπειών μεταστροφής»

Καναδάς: Το κοινοβούλιο ψήφισε ομοφώνως υπέρ της απαγόρευσης των «θεραπειών μεταστροφής» Facebook Twitter
0

Η Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά ψήφισε ομόφωνα την απαγόρευση των αποκαλούμενων θεραπειών μεταστροφής φύλου


Από τούδε και στο εξής θα θεωρείται παράνομη η υποβολή παιδιού ή οποιουδήποτε άλλου δεν επιθυμεί στη διαδικασία αυτή. 


Παρότι την κατάργηση του μέτρου αυτού είχαν προτείνει οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, η έγκρισή του χαιρετίστηκε με χειροκροτήματα και από την αντιπολίτευση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CBC, στην αίθουσα του κοινοβουλίου επικράτησαν συγκινητικές σκηνές με τους βουλευτές των Φιλελευθέρων να δίνουν τα χέρια ή και να αγκαλιάζονται με τους συντηρητικούς συναδέλφους τους. 

Το νομοσχέδιο πρέπει τώρα να εγκριθεί από το ανώτερο σώμα του κοινοβουλίου, τη Γερουσία

To κοινοβούλιο είχε περάσει τον περασμένο Ιούνιο μια προγενέστερη εκδοχή του νομοσχεδίου, η οποία όμως δεν έφτασε στη Γερουσία λόγω της προκήρυξης εκλογών τον Σεπτέμβριο. 


Οι θεραπείες μεταστροφής αναφέρονται στην πρακτική που ακολουθούν συχνά θρησκευτικές οργανώσεις ή οικογένειες, ανήμπορες να συμβιβαστούν με την ταυτότητα φύλου ή το σεξουαλικό προσανατολισμό μέλους τους, για να το «θεραπεύσουν». Ως πρακτική έχει ευρέως επικριθεί και σε πολλές περιπτώσεις κρατών απαγορευτεί. 

Μελέτη του αρμόδιου τμήματος των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία κατά της βίας και των διακρίσεων που απορρέουν από την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κατέδειξε πως οι πρακτικές αυτές προκαλούν «σημαντική απώλεια της αυτοεκτίμησης, άγχος, κατάθλιψη, κοινωνική απομόνωση, δυσκολία οικειότητας, αυτοαπέχθεια, ντροπή και ενοχή, σεξουαλική δυσλειτουργία, αυτοκτονικό ιδεασμό, απόπειρες αυτοκτονίας και συμπτώματα PTSD». 

Επιπλέον, η ίδια μελέτη διαπιστώνει πως οι πρακτικές αυτές παραβιάζουν τις συμβάσεις του ΟΗΕ κατά των βασανισμών και συνιστά την απαγόρευσή τους σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Με πληροφορίες από BBC
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ