Καναδάς: Το Halloween ισχύει μεν, με προϋποθέσεις δε

Καναδάς: Το Halloween ισχύει μεν, με προϋποθέσεις δε Facebook Twitter
Καναδάς: Το Halloween ισχύει μεν, με προϋποθέσεις δε
0

Τα παιδιά στον Καναδά μπορούν να χαρούν το Halloween παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στη μέση ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Μόνη προϋπόθεση, όπως λένε οι κορυφαίοι αξιωματούχοι υγείας της χώρας, είναι να τηρούν το μέτρο της κοινωνικής απόστασης, να φορούν μάσκες και να πλένουν τα χέρια τους.

Για τους γονείς, το φετινό Halloween είναι ωστόσο, μια τρομακτική προοπτική, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Ο Καναδάς κατέγραψε χθες 975 νέα κρούσματα ενώ την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο».

«Μπορούμε να γιορτάσουμε τις Απόκριες. Μπορούμε να πάμε για trick-or-treat με ασφάλεια», δήλωσε ο δρ Howard Njoo, αναπληρωτής διευθυντής δημόσιας υγείας του Καναδά, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

«Υπάρχουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες όπου οι άνθρωποι μοιράζουν λιχουδιές, που έχουν τοποθετήσει στην άκρη ενός μπαστουνιού του χόκεϊ», πρόσθεσε η δρ. Theresa Tam, επικεφαλής ιατρός.

Περισσότερες συμβουλές, όπως ο εφοδιασμός των παιδιών με μικρά μπουκάλια απολυμαντικού χεριών, θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας, πρόσθεσε.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφωνούν ότι είναι σημαντικό να υπάρχει κάποιο είδος «φυσιολογικότητας»  κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά η παραμονή σε εξωτερικούς χώρους, η φυσική απόσταση και η χρήση μάσκας που «θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μέρος της στολής σας» είναι απαραίτητα.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ