Μία γυναίκα στον Καναδά πέτυχε την ακύρωση του γάμου της υποστηρίζοντας πως ο σύζυγός της δεν μπορούσε να διατηρήσει τη στύση του. 

 

Όπως μεταδίδει το CBC η δικαστής Wendy Baker ενέκρινε την ακύρωση ενός γάμου καθώς το ζευγάρι αδυνατούσε να κάνει σεξ. Το καναδικό Μέσο κάνει λόγο για μία τόσο σπάνια περίπτωση που δεν «διακρίνεται» ούτε στα στοιχεία της καναδικής στατιστικής υπηρεσίας. Από την πλευρά της, η δικηγόρος Amanda James αναφέρει ότι χειρίζεται καθημερινά αιτήματα διαζυγίου αλλά ποτέ δεν χρειάστηκε να βοηθήσει πελάτες της ώστε να ακυρωθεί ο γάμος τους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου «το ήμισυ της ένωσης» δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα λεγόμενα «συζυγικά του καθήκοντα». 

 

«Είναι τόσο σπάνιο. Οι ακυρώσεις είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας», υποστήριξε η James η οποία γνωστοποίησε την υπόθεση σε σχετικό blog. «Νομίζω πως οι άνθρωποι έχουν μια εσφαλμένη αντίληψη κατά την οποία αν παντρευτούν ένα βράδυ στο Λας Βέγκας, μπορούν απλά να ακυρώσουν τον γάμο. Όμως είναι πολύ πιο εύκολο να πάρουν ένα συναινετικό διαζύγιο». Σε αντίθεση με το διαζύγιο, η ακύρωση ουσιαστικά υποδηλώνει ότι δεν υπήρξε ποτέ γάμος. Σύμφωνα με την Amanda James οι ενάγοντες μπορούν να ζητήσουν την ακύρωση του γάμου σε περίπτωση που αυτός πραγματοποιήθηκε παρά τη θέλησή τους ή σε περίπτωση που δεν είχαν την ικανότητα να τον συνάψουν.  

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 2018, μετά από συνεδρίες συμβουλευτικής στην Chinese Alliance Church, όπου, σύμφωνα με τη γυναίκα, ο μελλοντικός σύζυγος δεν αποκάλυψε ποτέ πως θα υπάρχει πρόβλημα με το σεξ. Από την ημέρα του γάμου τους έως και τον Μάρτιο του 2019 το ζευγάρι προσπαθούσε να κάνει σεξ χωρίς να τα καταφέρει.

 

Σταματήσαν να ζουν μαζί όταν η γυναίκα ζήτησε από τον σύζυγό της να δει έναν γιατρό ο οποίος διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει θέμα». Σύμφωνα με το δικαστήριο ο άνδρας κατηγόρησε τη σύζυγό του για το ότι δεν μπορούσαν να κάνουν σεξ και υποστήριξε πως έχει έναν νέο δεσμό «όπου κάνουν σεξ συχνά». Η νέα σύντροφος δεν αποκάλυψε στοιχεία για τις συνευρέσεις του.  

 

Η Amanda James κάνει λόγο για μια εντυπωσιακή υπόθεση, σημειώνοντας πως ο νόμος έχει προσδιοριστεί πάνω «σε μία τομή από πολύ περίεργα σύνολα γεγονότων». Η ίδια λέει πως την ενδιαφέρει να βλέπει τέτοιες αποφάσεις καθώς «δοκιμάζουν τα όρια του νόμου».

 

«Κάτι που με συναρπάζει στο οικογενειακό δίκαιο είναι πως κοιτάς κάτω από το βερνίκι. Δεν έχει σημασία πόσο εντυπωσιακό είναι το αυτοκίνητό σου ή το σπίτι σου, στο τέλος της ημέρας οι άνθρωποι είναι άνθρωποι». 

 

 

 

Με πληροφορίες από CBC