Καμπούλ: Τουλάχιστον 8 νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στη διπλωματική συνοικία

Καμπούλ: Τουλάχιστον 8 νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στη διπλωματική συνοικία Facebook Twitter
0

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι.

Πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν εργαζόμενοι που έφευγαν από τα γραφεία τους, κατά την έναρξη της απογευματινής ώρας αιχμής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχους.


Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε στην Ουάζιρ Άκμπαρ Χαν, μια ισχυρά οχυρωμένη περιοχή της πρωτεύουσας, στην οποία βρίσκονται πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια.


Μια ομάδα της τηλεόρασης του Reuters είδε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους που έμοιαζαν νεκροί, ενώ πολλοί ήταν οι τραυματίες στο σημείο της έκρηξης.


Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας δήλωσε από την πλευρά του ότι τρία πτώματα και 10 τραυματίες έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, αλλά αξιωματούχος ασφαλείας, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν.


Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, την επίθεση πραγματοποίησε ένας έφηβος. «Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από πεζό καμικάζι, ένα αγόρι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας ήταν 14 ή 15 χρονών», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Νατζίμπ Ντάνι. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 15 τραυματίστηκαν.


Ο νεαρός καμικάζι ανατινάχθηκε στο δεύτερο σημείο ελέγχου που αποκλείει την «πράσινη ζώνη» όπου βρίσκονται εγκατεστημένοι διεθνείς οργανισμοί και η πλειονότητα των δυτικών πρεσβειών, που προστατεύονται από ψηλούς τσιμεντένιους τοίχους.


Η επίθεση σημειώθηκε στις 16:00 (τοπική ώρα, 13:30 ώρα Ελλάδας) στο τέλος του ωραρίου των γραφείων εν μέσω πεζών και μοτοσικλετιστών. Στόχος της επίθεσης μπορεί να ήταν το γραφείο πρωτοκόλλου του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Ντάουλατ Ουαζίρι

Δεν είναι η πρώτη φονική επίθεση που πραγματοποιείται στην αυστηρά φρουρούμενη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ φέτος: στις 31 Μαΐου από ισχυρή έκρηξη, η οποία είχε πιθανόν ως στόχο την πρεσβεία της Γερμανίας, τουλάχιστον 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM