«Καμπανάκι» από ΠΟΥ: Αύξηση στον ρυθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη, μετά από μήνες

«Καμπανάκι» από ΠΟΥ: Αύξηση στον ρυθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη, μετά από μήνες Facebook Twitter
EPA
0

Για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη- σε ό,τι αφορά τον εβδομαδιαίο απολογισμό- για πρώτη φορά έπειτα από μήνες, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Πάνω από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα έχουν αναφερθεί από την Ευρώπη. Ενώ μειώνεται το ποσοστό της Ευρώπης στα νέα κρούσματα που καταγράφονται παγκοσμίως, η περιοχή συνεχίζει να αναφέρει σχεδόν 20.000 νέες μολύνσεις και πάνω από 700 θανάτους καθημερινά», ανέφερε αρχικά ο Χανς Κλούγκε, επικεφαλής του Οργανισμού στην Ευρώπη.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρώπη είδε αύξηση των εβδομαδιαίων κρουσμάτων για πρώτη φορά έπειτα από μήνες. Για εβδομάδες μιλούσα για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης καθώς οι χώρες αναπροσαρμόζουν τα μέτρα. Σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη, αυτός ο κίνδυνος έγινε τώρα πραγματικότητα», δήλωσε ο Κλούγκε.

Τριάντα χώρες είδαν αύξηση στα νέα κρούσματα, αθροιστικά, τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σε 11 από αυτές τις χώρες, η επιτάχυνση της μετάδοσης οδήγησε σε πολύ σημαντική αναζωπύρωση «που αν δεν ελεγχθεί, θα φέρει ξανά τα συστήματα υγείας στα όριά τους», προειδοποίησε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Παρόλα αυτά, σημείωσε ότι χώρες όπως η Πολωνία, η Γερμανία, η Ισπανία και το Ισραήλ ανταποκρίθηκαν γρήγορα σε επικίνδυνες εξάρσεις κορωνοϊού που συνδέονται με σχολεία, ορυχεία και δομές διατροφικής παραγωγής που εμφανίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Παράλληλα, ο Κλούγκε υπογράμμισε ότι «κλειδί» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι ο εντοπισμός, απομόνωση, έλεγχος και ιχνηλάτηση επαφών.

Στο τελευταίο κομμάτι, η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, υπογράμμισε ο Κλούγκε, κάνοντας αναφορά στις σχετικές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες χώρες. Τόνισε όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει με «σοφία» και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Διεθνή / Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Η 85χρονη μητέρα του βασιλιά Φελίπε είχε εισαχθεί με ουρολοίμωξη σε νοσοκομείο της Μαδρίτης το βράδυ της περασμένης Τρίτης - «Είμαι πολύ καλά», είπε στους δημοσιογράφους η μεγαλύτερη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ