Καμερούν: Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία- Τουλάχιστον 7 νεκροί, αρκετοί τραυματίες

Καμερούν: Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία- Τουλάχιστον 7 νεκροί, αρκετοί τραυματίες Facebook Twitter
0

Μια αμαξοστοιχία γεμάτη με επιβάτες εκτροχιάστηκε ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ της πρωτεύουσας Γιαουντέ και του λιμανιού Ντουάλα, με το BBC να κάνει λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς.


"Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Κοίταξα πίσω και είδα τα βαγόνια να φεύγουν από τις γραμμές και να ανατρέπονται. Υπήρχε πάρα πολύς καπνός", ανέφερε δημοσιογράφος του Reuters που βρισκόταν μέσα στο τρένο, σε ένα από τα μπροστινά βαγόνια.


Η εταιρεία Camrail επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ένα ατύχημα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Εσέκα, περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Γιαουντέ, και έχει στείλει ομάδες διασωστών στην περιοχή.


Την ίδια στιγμή, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες που δείχνουν πολλά πτώματα δίπλα ή κάτω από τα συντρίμμια των βαγονιών.


Ο δημοσιογράφος του Reuters υποστήριξε ότι πριν αναχωρήσει το τρένο από τη Γιαουντέ άκουσε έναν σιδηροδρομικό να λέει ότι προστέθηκαν άλλα οκτώ βαγόνια (συνήθως οι αμαξοστοιχίες έχουν μόνο 9) για να εξυπηρετηθούν όλοι οι επιβάτες. Δεν έχει διευκρινιστεί αν το γεγονός αυτό έπαιξε κάποιον ρόλο στο ατύχημα.


Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε στο Καμερούν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, κατέρρευσε μια γέφυρα με αποτέλεσμα να διακοπεί πλήρως η συγκοινωνία στον οδικό άξονα που συνδέει τη Γιαουντέ με την Ντουάλα.


Ο αυτοκινητόδρομος RN3 είναι ένας από τους σημαντικότερους όχι μόνο για το Καμερούν αλλά και για όλη την κεντρική Αφρική. Είναι επίσης ένας από τους πιο επικίνδυνους όσον αφορά τα τροχαία δυστυχήματα.


"Αυτή τη στιγμή κόβουμε δέντρα για να κατασκευάσουμε μια πεζογέφυρα, ώστε να περνούν οι άνθρωποι με τα πόδια", ανέφερε ο Μαρσιάλ Μισιμικίμ, ένας υπεύθυνος μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που ασχολείται με την οδική ασφάλεια. Πολλοί οδηγοί είχαν μπλοκαριστεί και από τις δύο πλευρές του δρόμου, στο ύψος του Ματόμπ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM