Κάμερον: Ξέρω πως κάποιοι δεν θα με συγχωρήσουν ποτέ για το δημοψήφισμα για το Brexit

Κάμερον: Ξέρω πως κάποιοι δεν θα με συγχωρήσουν ποτέ για το δημοψήφισμα για το Brexit Facebook Twitter
3

O Nτέιβιντ Κάμερον, πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας την περίοδο του δημοψηφίσματος για το Brexit , επιτέθηκε στον σημερινό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, για τη συμπεριφορά του την προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος το 2016.

Ο Κάμερον έκανε λόγο για «σκανδαλώδη συμπεριφορά» τότε του Τζόνσον, όπως και του Μάικλ Γκοβ. Οι δύο συγκεκριμένοι πολιτικοί είναι ίσως τα επιφανέστερα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος που τότε είχαν ταχθεί υπέρ της αποχώρησης. 

Ο Κάμερον μίλησε στους Times ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου του. Ανέφερε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του προκάλεσε «βαθιά μελαγχολία» και πρόσθεσε πως ξέρει πως «μερικοί άνθρωποι δεν θα με συγχωρέσουν ποτέ για το δημοψήφισμα». 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας άσκησε επίσης κριτική στη στρατηγική του τωρινού πρωθυπουργού σε σχέση με την αποχώρηση, ανάμεσα στα άλλα και την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου. 

Τέλος, ο Κάμερον δεν απέκλεισε τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος καθώς όπως είπε «έχουμε βαλτώσει». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μόνο "κάποιοι" δεν θα τον συγχωρήσουν;Σε αυτήν την υπόθεση, η πλέον σκανδαλώδης συμπεριφορά είναι σίγουρα η δική του: οργάνωσε το δημοψήφισμα χωρίς να εξετάσει τίποτε στα σοβαρά, απλά ως έναν πολιτικό ελιγμό χάρη στον οποίο (και την σίγουρη νίκη την οποία προσδοκούσε) θα "έκλεινε το στόμα" για πολλά χρόνια στην ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα της αγγλικής Δεξιάς.Και όταν ο αγγλικός λαός -καλώς ή κακώς- αποφάσισε το Μπρέξιτ, αποδείχθηκε ότι οι οργανωτές του δημοψηφίσματος δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για τις συνέπειες που θα μπορούσε να συνεπάγεται και για τα επόμενα βήματα που έπρεπε να γίνουν.Η προσωποποίηση της απόλυτης ανευθυνότητας, πολύ πιο ανεύθυνος από τον ξάδελφό του Μπόρις Τζόνσον.
Αν το δούμε από μιαν άλλη άποψη, ο Cameron οργάνωσε ένα δημοψήφισμα που το αποτέλεσμα απέδειξε πως όντως υπήρχε λόγος να διεξαχθεί. Ασφαλώς και φταίει στο ό,τι δεν κατέστρωσε σχέδιο για το πώς θα έπρεπε να λειτουργήσει το ΗΒ σε περίπτωση που το Brexit προκρίνονταν.Όμως αυτό που είναι το μόνο σίγουρο, είναι πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει με ακρίβεια τις πλήρεις συνέπειες του Brexit σε κάθε χρονική περίοδο στο μέλλον, τόσο για το ΗΒ, όσο και για την ΕΕ. Μόνο εκτιμήσεις μπορεί να κάνει ο καθένας.
Στην πραγματικότητα δεν υφίσταται κανένα πραγματικό βάλτωμα:Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι βουλευτές που αντιτίθενται στο Brexit προσπαθούν να το ακυρώσουν κόντρα σε κάθε έννοια Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτισμού.Η ΕΕ δεν δέχεται καμιά επιπλέον ουσιαστική αλλαγή στην Συνθήκη Αποχώρησης στην οποία κατάληξε με τη May, ενώ η Συνθήκη αυτή δεν πέρασε από το κοινοβούλιο τρεις φορές. Άρα το Brexit δίχως συμφωνία είναι η μόνη δυνατή επιλογή, επιλογή όμως που απορρίπτει το Κοινοβούλιο απαιτώντας Brexit με συμφωνία.Δηλ. μιλάμε για μια τεχνητά αδιέξοδη κατάσταση, έναν παραλογισμό που δεν οδηγεί πουθενά με μόνο σκοπό την κατάργηση του Brexit δίχως αυτό να εφαρμοστεί.Τα οικονομικά συμφέροντα και από τις δυο μεριές, είναι τεράστια οπότε η κατάλυση της Δημοκρατίας είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει.