Καλίν: Ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Εντογάν «εξαρτάται από την ελληνική πλευρά»

Καλίν: «Ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Εντογάν εξαρτάται από την ελληνική πλευρά» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Σε ερώτηση για πιθανή συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, σε μια στιγμή που ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα κλιμακώνεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καλίν σε ερώτηση του τουρκικού NTV για το αν ο Ερντογάν θα συναντήσει τον Μητσοτάκη απάντησε:

«Ο πρόεδρός μας κάνει δύο βήματα όταν γίνεται ένα βήμα. Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει συνάντηση στην Πράγα στις 6-7 Οκτωβρίου. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος. 

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συζήτηση με μέλη του Council of Foreign Relations αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία σημειώνοντας πως είναι δύσκολο να αποκατασταθούν, αν η Άγκυρα συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι.

«Μου είναι δύσκολο να φανταστώ πως η σχέση μεταξύ των δύο χωρών θα επανέλθει όσο η Τουρκία συμπεριφέρεται έτσι. Αλλά, αν η Τουρκία συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι θα απομονωθεί, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την Ευρώπη και από τις ΗΠΑ. Και αν η Τουρκία θέλει να κινείται και σε άλλη σφαίρα επιρροής, καλώς, αλλά είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Και είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που δεν εφαρμόζει κυρώσεις στη Ρωσία», είπε μεταξύ άλλων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Ο Βρετανός μονάρχης ήταν απών στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Κάρολος φορά τη γραβάτα, σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ