Το καιρικό φαινόμενο στην Ιταλία που ανησυχεί την Ευρώπη: Ρεκόρ που δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν

Το καιρικό φαινόμενο στην Ιταλία που ανησυχεί την Ευρώπη: Δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / AP
0

Στο έλεος σφοδρού κύματος κακοκαιρίας με ακραίες βροχοπτώσεις ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η Ιταλία.

Την προηγούμενη Δευτέρα σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τη βορειοδυτική Ιταλία, με τα ποσοστά βροχής να σημειώνουν ρεκόρ που καταγράφεται για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNN, μέσα σε 12 ώρες έπεσαν πάνω από 73 εκατοστά βροχής.

Η Γένοβα έγινε το επίκεντρο των πιο πρόσφατων ακραίων βροχοπτώσεων, ενώ από τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής έως τη Δευτέρα έπεσαν περισσότερα από 925 χιλιοστά βροχής στην πόλη  Rossiglione, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μιλάνου. Το Λονδίνο θα χρειαζόταν κατά μέσο όρο 15 μήνες για να μετρήσει τέτοιες βροχοπτώσεις, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο Μοντενότε, 20 μίλια δυτικά του Ροζιλιόνε, μέσα σε 6 ώρες έπεσαν 500 χιλιοστά βροχής, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την Ιταλία σε αυτό το χρονικό διάστημα. Δεκάδες κάτοικοι χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν μετά από κατολισθήσεις και πλημμύρες, ενώ μια γέφυρα κατέρρευσε στην πόλη του Quiliano.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ