Καϊλή- Σπυράκη: Ανοίγει ο δρόμος για την άρση ασυλίας- Πιθανότατα αύριο η έναρξη διαδικασίας

Ανοίγει ο δρόμος για άρση της ασυλίας Καϊλή-Σπυράκη-QatarGate: Αίτημα αποφυλάκισης από τον Παντσέρι Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Οι ευρωβουλευτές σήμερα ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ασυλία

Αυτό ανοίγει το δρόμο στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ανακοινώσει το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη.

Συγκεκριμένα, με 610 ψήφους υπέρ, 26 κατά και 9 αποχές, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν σήμερα στο Στρασβούργο την τροποποίηση του άρθρου 7 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αφορά την υπεράσπιση των προνομίων και ασυλιών και του άρθρου 9 που αφορά τις διαδικασίες σχετικά με την ασυλία. Το ΕΚ προχώρησε στην τροποποίηση αυτή του κανονισμού του για να ευθυγραμμιστεί με την εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στα τέλη Δεκεμβρίου, ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, λόγω εικαζόμενης απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Η απάτη αυτή συνδέεται με τη διαχείριση της βουλευτικής τους αποζημίωσης και την αμοιβή των διαπιστευμένων βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

Σύμφωνα με πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά πάσα πιθανότητα αύριο η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, θα ανακοινώσει στην Ολομέλεια το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και την έναρξη της διαδικασίας για την άρση της ασυλίας των δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών.

Σκάνδαλο του QatarGate

Επίσης όσον αφορά στο περιβόητο σκάνδαλο του Qatar Gate αίτημα για άρση της ασυλίας των Ευρωβουλευτών Κοτσολίνο και Ταραμπέλα εστάλη από τις Βελγικές Αρχές στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ παράλληλα, οι Ιταλοί εισαγγελείς αποφάσισαν την έκδοση της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι στο Βέλγιο.

Επίσης σήμερα κατατέθηκε αίτημα από τον ίδιο τον Παντσέρι αίτημα αποφυλάκισης, ανέφερε το OPEN.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία προειδοποιεί Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Διεθνή / Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί το Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Χάλιντ μπιν Σαλμάν, μετέφερε μυστικό μήνυμα του Βασιλιά Σαλμάν στην ηγεσία του Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ισραηλινού πλήγματος εάν απορριφθεί η πρόταση Τραμπ για πυρηνική συμφωνία
LIFO NEWSROOM