Και οι ABBA ζητούν από τον Τραμπ να μην χρησιμοποιεί τη μουσική τους

Και οι ABBA ζητούν από τον Τραμπ να μην χρησιμοποιεί τη μουσική τους Facebook Twitter
ABBA / Φωτογραφία: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Μετά τη Beyoncé -η οποία απείλησε να στείλει εξώδικο στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για χρήση του Lemonade, χωρίς να λάβει άδεια- οι ABBA ζήτησαν από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική και τα βίντεο τους στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος.

Οι επιτυχίες των ABBA -συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιών «The Winner Takes It All», «Money, Money, Money» και «Dancing Queen»- παίχτηκαν σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και ο συνυποψήφιός του, Τζέι Ντι Βανς, στις 27 Ιουλίου στη Μινεσότα, μετέδωσε η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet, η οποία είχε δημοσιογράφο στην εκδήλωση.

«Μαζί με τα μέλη των ABBA, ανακαλύψαμε ότι κυκλοφόρησαν βίντεο όπου η μουσική των ABBA χρησιμοποιήθηκε σε εκδηλώσεις του Τραμπ και γι' αυτό ζητήσαμε να αφαιρεθεί και να κατέβει αμέσως η χρήση αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος, Universal Music.

Τα μέλη του συγκροτήματος αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω, δήλωσε εκπρόσωπός τους στο Reuters, προσθέτοντας ότι υποστηρίζουν πλήρως τη δήλωση της Universal.

Αρκετοί καλλιτέχνες ή οι εκπρόσωποί τους έχουν αντιταχθεί στο να παίζεται η μουσική τους σε εκδηλώσεις του Τραμπ κατά τη διάρκεια των ετών, όπως ο αείμνηστος Αμερικανός τραγουδιστής-κιθαρίστας Τομ Πέτι, η Βρετανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Αντέλ και το ροκ συγκρότημα R.E.M.

Τον Απρίλιο, η δισκογραφική εταιρεία της αείμνηστης Ιρλανδής τραγουδίστριας και ακτιβίστριας Sinéad O'Connor απαίτησε επίσης από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική της.

Η Καναδή τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν και η εταιρεία της νωρίτερα αυτόν τον μήνα προέβησαν σε παρόμοια καταγγελία, χαρακτηρίζοντας τη χρήση της ερμηνείας της «μη εξουσιοδοτημένη».

*Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM