Και η Διεθνής Αμνηστία εναντίον της θανατικής καταδίκης του Μόρσι

Και η Διεθνής Αμνηστία εναντίον της θανατικής καταδίκης του Μόρσι Facebook Twitter
1

Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε σήμερα την απόφαση δικαστηρίου της Αιγύπτου να καταδικάσει σε θάνατο τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι "μία παρωδία βασισμένη σε άκυρες και κενές διαδικασίες" και ζήτησε την απελευθέρωσή του ή την επανάληψη της δίκης σε πολιτικό δικαστήριο.

Δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε σήμερα τον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι εις θάνατον για συνωμοσία με ξένες, ένοπλες οργανώσεις εναντίον της Αιγύπτου και για τον ρόλο του σε μαζικές αποδράσεις από φυλακές της χώρας το 2011.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε τουλάχιστον 100 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Μόρσι--ανάμεσά τους και μία γυναίκα.

Μεταξύ των καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών είναι και ένας εκ των ηγετών της Αδελφότητας, ο Καϊράτ ελ-Σατέρ, και 15 άλλα ηγετικά πρόσωπα.

Όπως συμβαίνει στην περίπτωση καταδίκης στην εσχάτη των ποινών, η υπόθεση παραπέμπεται στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της Αιγύπτου, τον Μεγάλο Μουφτή, για να την εγκρίνει προτού εκτελεστεί η απόφαση.

Ο Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό το 2013, κρίθηκε ένοχος για την διαρροή κρατικών μυστικών, για τη συμμετοχή του στα βίαια επεισόδια στη διάρκεια της εξέγερσης το 2011 και για συνωμοσία και για αποδράσεις από φυλακές της χώρας, ενώ η απόφαση για την τύχη του ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί στη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια