Και άλλη αιματηρή επίθεση στην Ιερουσαλήμ - 99 νεκροί από την 1η Οκτωβρίου

Και άλλη αιματηρή επίθεση στην Ιερουσαλήμ - 99 νεκροί από την 1η Οκτωβρίου Facebook Twitter
0

Ισραηλινός μεθοριακός φρουρός τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην Πύλη της Δαμασκού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο συνοριακός φρουρός διακομίστηκε με πολλαπλά τραύματα σε νοσοκομείο ενώ ο δράστης σκοτώθηκε από άλλους μεθοριακούς φρουρούς που άνοιξαν πυρ προς την πλευρά του, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Από την 1η Οκτωβρίου, 99 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένας Άραβας πολίτης του Ισραήλ, 17 Ισραηλινοί, ένας Αμερικανός, ένας πολίτης της Ερυθραίας και οι υπόλοιποι Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου.


Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός έκλεισε και τρίτο παλαιστινιακό ραδιοφωνικό σταθμό μέσα σε ένα μήνα στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.


Οι στρατιωτικές δυνάμεις "κατάσχεσαν τον εξοπλισμό του ραδιοφωνικού σταθμού Dream που μετέδιδε εκπομπές που προωθούσαν και υποκινούσαν στην τρομοκρατία εναντίον πολιτών και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Δύο παλαιστινιακοί ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Χεβρώνα, με την κατηγορία της υποκίνησης στη βία, έκλεισαν τον Νοέμβριο από τον ισραηλινό στρατό.


Δύο ακόμη ραδιοφωνικοί σταθμοί, ένας στη Χεβρώνα και ένας στη Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν χθες ότι ο ισραηλινός στρατός απειλεί να τους κλείσει με την κατηγορία της "υποκίνησης στη βία".


Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρότεινε την Πέμπτη το κλείσιμο της δημόσιας παλαιστινιακής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης με την κατηγορία της "υποκίνησης στη βία". Τα Παλαιστινιακά Εδάφη έχουν σχεδόν 90 τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και 18 τηλεοπτικά δίκτυα.


Τα περισσότερα από τα μέσα αυτά μεταδίδουν από την 1η Οκτωβρίου, συχνά απευθείας, τις συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινίων νεαρών που πετούν πέτρες και ισραηλινών στρατιωτών, καθώς και πατριωτικά εμβατήρια ανάμεσα στα δελτία ειδήσεων, τα οποία αναφέρονται στις επιθέσεις και στους νεκρούς, Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς.


Η περιοχή της Χεβρώνας, στη νότια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είναι το επίκεντρο της βίας που πλήττει το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη από την 1η Οκτωβρίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM