Johnson & Johnson: Αποζημίωση 8 δισ. δολάρια σε άνδρα που ανέπτυξε γυναικομαστία

Johnson & Johnson: Αποζημίωση 8 δισ. δολάρια σε άνδρα που ανέπτυξε γυναικομαστία Facebook Twitter
0

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson καλείται να πληρώσει μια αποζημίωση μαμούθ ύψους 8 δισ. δολαρίων σε έναν άνδρα, καθώς δεν είχε προειδοποιήσει ότι ένα αντιψυχωτικό φάρμακο θα μπορούσε να οδηγήσει σε γυναικομαστία.

Δικαστήριο της Φιλαδέλφειας δικαίωσε τον Nicholas Murray, 26 ετών, η περίπτωση του οποίου ήταν μία από τις χιλιάδες που εκκρεμούσε. Οι δικηγόροι του νεαρού υποστήριξαν ότι η θυγατρική Janssen της J & J έβαλε προτεραιότητα τα «κέρδη έναντι των ασθενών» στην εμπορία του φαρμάκου Risperdal. Η J & J θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, και δήλωσε ότι ήταν υπερβολικά δυσανάλογη.

Ο καθηγητής Carl Tobias της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ρίτσμοντ δήλωσε ότι αναμένει να μειωθεί το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση προσφυγής. Ωστόσο και μόνο η ανακοίνωση για την αποζημίωση, έριξε την μετοχή της εταιρίας κατά 2% καθώς εκτιμάται πως αυτή ήταν η πρώτη από τις πολλές περιπτώσεις διεκδίκησης αποζημιώσεων. Η εταιρεία αντιμετωπίζει μια σειρά καταγγελιών στις ΗΠΑ επειδή φέρεται ότι δεν προειδοποίησε σωστά για τις παρενέργειες του Risperdal. Στην αγωγή κατά του Risperdal, ο Murray είπε ότι ανέπτυξε γυναικομαστία.

Οι δικηγόροι του Nicholas Murray υποστήριξαν πως οι οδηγίες του φαρμάκου απέτυχαν να προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο ανάπτυξης γυναικομαστίας και ότι ο πελάτης τους βρέθηκε σε μία «σοβαρή, εξευτελιστική και συχνά επίπονη κατάσταση» η οποία του προκάλεσε σημαντικές ψυχολογικές διαταραχές σε μία κρίσιμη περίοδο «όπου διαμορφώνεται η εικόνα του εαυτού και η ταυτότητα φύλου».

Ο Nicholas Murray ανέφερε ότι ξεκίνησε να αναπτύσσει γυναικομαστία το 2003, όταν του χορηγήθηκε το Risperdal καθώς είχε διαγνωσθεί με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Από την πλευρά της, η Johnson & Johnson υποστήριξε πως στις οδηγίες του φαρμάκου αναγράφονται με σαφήνεια και με κατάλληλο τρόπο οι κίνδυνου που σχετίζονται με τη λήψη του φαρμάκου. 

Τον Αύγουστο, η Johnson & Johnson κλήθηκε να πληρώσει 572 εκατομμύρια δολάρια καθώς ένα δικαστής στην Οκλαχόμα συνέβαλε στο ξέσπασμα επιδημίας στην πολιτεία, καθώς έτρεξε μία «λανθασμένη και επιβλαβή» καμπάνια πωλήσεων. Η εταιρεία ανέφερε ότι θα προσβάλει την υπόθεση. 

Με πληροφορίες από BBC/Financial Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Διεθνή / Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Ο Ryan Gosling είπε ότι στα γυρίσματα του Project Hail Mary ένιωσε τόσο μόνος, ώστε οι σκηνοθέτες Phil Lord και Christopher Miller τού έφτιαξαν μια «mop friend» με το όνομα Moppy Ringwald, η οποία εμφανίζεται τελικά και για λίγο στην ταινία.
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ LA GUARDIA

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη: «Λες και κόπηκε στα δύο» – Ξεκίνησαν οι έρευνες

Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η πτήση AC8646 της Air Canada συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στον διάδρομο του LaGuardia, αφήνοντας επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες σοκαρισμένους και εγκλωβισμένους για ώρες
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πάνω από τα 100 δολάρια ξανά το πετρέλαιο με φόντο τη σύγχυση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM