Tο ιταλικό δημόσιο θα προσλάβει μέχρι τον Σεπτέμβριο 52.000 καθηγητές λυκείου και γυμνασίου

Tο ιταλικό δημόσιο θα προσλάβει μέχρι τον Σεπτέμβριο 52.000 καθηγητές λυκείου και γυμνασίου Facebook Twitter
0

Μετά από συμφωνία μεταξύ του Ιταλικού υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Παιδείας, έγινε γνωστό σήμερα ότι μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το ιταλικό δημόσιο πρόκειται να προσλάβει 52.000 καθηγητές.

Περίπου 15.000 θέσεις θα μετατραπούν από έκτακτες συνεργασίες αναπληρωτών καθηγητών σε μόνιμες θέσεις, 21.000 προσλήψεις θα γίνουν λόγω συνταξιοδότησης και θα καλυφθούν 16.000 θέσεις που είχαν μείνει κενές.

Εντούτοις, ο ιταλικός τύπος προσθέτει ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων μπορεί να αλλάξει, και ενδεχομένως να μειωθεί, λόγω του ότι υπάρχουν καθηγητές οι οποίοι έχουν ζητήσει να μετατεθούν πιο κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

«Πρόκειται για έναν σταθμό μιας συνολικής μεταρρύθμισης η οποία συνεχίζεται χωρίς καμία διακοπή», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Στενοί του συνεργάτες επισημαίνουν ότι έχουν εξασφαλισθεί με σαφήνεια και βεβαιότητα όλοι οι αναγκαίοι πόροι για την πρόσληψη του συγκεκριμένου διδακτικού προσωπικού.

«Όλες οι προσλήψεις θα έχουν γίνει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Διασφαλίζουμε το αδιάλειπτο της διδασκαλίας και ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των έκτακτων εκπαιδευτικών», πρόσθεσε, από την μεριά της, η υπουργός Παιδείας Βαλέρια Φεντέλι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM