Ιταλία: Υποψήφιος της ακροδεξιάς υμνούσε Χίτλερ και Πούτιν - Πολιτική αντιπαράθεση

Ιταλία: Υποψήφιος της ακροδεξιάς υμνούσε Χίτλερ και Πούτιν - Πολιτική αντιπαράθεση Facebook Twitter
0

Πολιτική αντιπαράθεση στην Ιταλία ύστερα από τη δημόσια τοποθέτηση υποψηφίου της άκρας δεξιάς υπέρ του Αδόλφου Χίτλερ και του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Καλότζερο Πιζάνο, υποψήφιος στον Ακράγαντα της Σικελίας είχε, στο παρελθόν, χαρακτηρίσει τον Χίλτερ ως «μεγάλο πολιτικό» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και είχε δηλώσει «στήριξη» στο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου. 

«Τι θα πούνε τώρα; Πρόκειται για αστεία; Η φασιστική φλόγα στο σύμβολο του κόμματος, οι φασίστες στα ψηφοδέλτια. Πράγματι, είναι αλήθεια ότι "οι βαθιές ρίζες δεν παγώνουν ποτέ"» σχολίασε ο υποψήφιος της κεντροαριστέρας, Πέπε Προβεντσάνο.

Η πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Ρώμης Ρουθ Ντουρεγκέλο αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο, να επιτραπεί να γίνει μέλος του επόμενου Κοινοβουλίου ένα άτομο το οποίο υμνεί τον Χίτλερ».

«Το είπα στο παρελθόν και το επαναλαμβάνω: δεν μπορεί να δίνονται ευκαιρίες σε όσους εξυμνούν το μίσος» πρόσθεσε η Ντουρεγκέλο.

Διεγράφη 

Το ακροδεξιό κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας απάντησε με ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «ο Πιζάνο παύεται των καθηκόντων του. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και αφορά και τον ρόλο του ως περιφερειακού συντονιστή στην περιοχή του Ακράγαντα και ως μέλους της εθνικής διεύθυνσης του κόμματος».

Το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι τόνισε, επίσης, ότι «ο Πιζάνο δεν εκπροσωπεί τα Αδέλφια της Ιταλίας σε κανένα επίπεδο, ενώ του απαγορεύθηκε και να χρησιμοποιεί το κομματικό σύμβολο».

«Πριν από χρόνια έγραψα εντελώς λανθασμένα πράγματα. Ζητώ συγγνώμη από όσους αισθάνθηκαν να προσβάλλονται από τις αναρτήσεις μου, τις οποίες τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια, θεωρώ αναξιοπρεπείς» απάντησε ο ίδιος ο Καλότζερο Πιζάνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM