Ιταλία: Σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο Βατικανό - Σε εξέλιξη η δίκη

Ιταλία: Σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο Βατικανό - Σε εξέλιξη η δίκη Facebook Twitter
Η δίκη στη μικροσκοπική αίθουσα του Βατικανού είναι η πρώτη με υπόθεση κακοποίησης, που διαπράχθηκε μέσα στα τείχη του ιερατικού κράτους
0

Σε δικαστήριο στο Βατικανό ακούστηκαν σήμερα γραφικές περιγραφές σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης καθώς δικάζονται δύο ιερείς.

Ο ένας κατηγορείται για βιασμό κατ' επανάληψη ενός αγοριού σε ένα σχολείο νέων και ο άλλος για την κάλυψη των σεξουαλικών αυτών επιθέσεων.

Η δίκη στη μικροσκοπική αίθουσα του Βατικανού είναι η πρώτη που αφορά υπόθεση κακοποίησης, που διαπράχθηκε μέσα στα τείχη του ιερατικού κράτους.

Η πρώτη ακρόαση διήρκεσε μόνο οκτώ λεπτά καθώς διαβάστηκαν οι κατηγορίες εναντίον του πατέρα Gabriele Martinelli, 28 ετών, ο οποίος κατά το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου της κακοποίησης ήταν ανήλικος. Δεύτερος κατηγορούμενος ο 72χρονος ιερέας Enrico Radice, που ήταν εφημέριος.

Κανένας από τους δύο κατηγορούμενους δεν απάντησε δημόσια στις κατηγορίες και η υπεράσπιση δεν έχει ακόμη σχολιάσει σχετικά.

Η κακοποίηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2007 και 2012 στο Προπαρασκευαστικό Κέντρο Pius X, όπου στεγάζονται αγόρια, που υπηρετούν τη Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, μερικές φορές για τον Πάπα, με σκοπό κυρίως να γίνουν ιερείς.

Ο Martinelli αργότερα έγινε ιερέας και σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Rantice δεν εμπόδισε τη χειροτονία παρόλο που γνώριζε για την κακοποίηση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Martinelli φέρεται να ανάγκασε ένα αγόρι, που ταυτοποιήθηκε με τα αρχικά LG «να υποστεί σαρκικές πράξεις, πράξεις σοδομίας, αυνανισμό για τον εαυτό του και για το αγόρι, σε διαφορετικές στιγμές και σε διαφορετικά μέρη μέσα στην Πόλη του Βατικανού».

Η φερόμενη κακοποίηση ξεκίνησε όταν ο LG ήταν 13 ετών και ο Martinelli συνέχισε να ασκεί σεξουαλική βία εναντίον του για περίπου ένα χρόνο, όταν αυτός είχε συμπληρώσει τα 18 χρόνια, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Το δικαστήριο κατηγόρησε τον 72χρονο εφημέριο για συγκάλυψη, συμπεριλαμβανομένης της γραφής επιστολών σε Ιταλούς αξιωματούχους της Εκκλησίας, προκειμένου να σταματήσουν οι έρευνες.

Ο Rantice είχε δώσει στον Martinelli εποπτικές ευθύνες έναντι των άλλων αγοριών, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας το 2017 όταν Ιταλοί δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι ένας πληροφοριοδότης που ήταν συγκάτοικος του LG κατήγγειλε την κακοποίηση, αλλά αργότερα απελάθηκε από το καθολικό σχολείο.

Τότε ξεκίνησε έρευνα του Βατικανού. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν το 2019.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Giuseppe Pignatone, πρώην δικαστής κατά της μαφίας, έδωσε παράταση στην υπεράσπιση μέχρι την Παρασκευή. Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM