Ιταλία: Περισσότεροι από 25 οι αγνοούμενοι στο ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Ιταλία: Περισσότεροι από 25 οι αγνοούμενοι στο ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 25 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι στο ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα και κατολίσθηση, την Τετάρτη το απόγευμα.

Παρά την αδιάκοπη προσπάθειά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα σωστικά συνεργεία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν άλλους επιζώντες, ούτε όμως και να ανασύρουν άλλους νεκρούς από τα συντρίμμια.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός έχει ως εξής: Δύο διασωθέντες, τέσσερις νεκροί και είκοσι εννέα, πιθανότατα, αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δυο διασωθέντων, μέσα στο ξενοδοχείο στην τοποθεσία Φαρίντολα πρέπει να βρίσκονταν και τέσσερα παιδιά.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα μέσα για τις έρευνες, με την ελπίδα να μπορέσουν να καταφέρουν να βρουν τους ανθρώπους σε κάποια από τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Θεωρητικά, λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο. Γνωρίζουν, όμως, ότι με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες του βουνού Γκραν Σάσσο και την μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα, οι ελπίδες είναι λιγοστές.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες καθώς και ένας πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της. Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας κατά την σημερινή ημέρα, οι διασώστες της Πολιτικής Προστασίας, των Αλπίνων και της Πυροσβεστικής πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο έργο τους, διότι υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης χιονιστιβάδων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM