Ιταλία: Οι αρχές κατάσχεσαν ακίνητα αξίας 105 εκατ. ευρώ του πρώην πιλότου της Formula 1, Nikita Mazepin

Ιταλία: Οι αρχές κατάσχεσαν ακίνητα 105 εκατ. ευρώ του Ρώσου πρώην οδηγού της Formula 1, Nikita Mazepin Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ακίνητα αξίας περίπου 105 εκατ. ευρώ, ιδιοκτησίας του Ρώσου πρώην πιλότου της Formula 1, Nikita Dmitrievich Mazepin και του ολιγάρχη πατέρα του, κατάσχεσαν οι ιταλικές αρχές.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δύο αστυνομικές πηγές, η αστυνομική επιχείρηση φέρεται να είχε στόχο μια βίλα - γνωστή ως Rocky Ram - στη βόρεια Σαρδηνία.

Ο Mazepin, ο οποίος απολύθηκε τον Μάρτιο από την αμερικανική ομάδα F1 Haas, έχει συμπεριληφθεί σε λίστα κυρώσεων της ΕΕ μαζί με τον πατέρα του, Dmitri, τον οποίο η επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιέγραψε ως μέλος του στενού κύκλου του Πούτιν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ιταλική αστυνομία έχει κατασχέσει βίλες και γιοτ αξίας άνω των 900 εκατομμυρίων ευρώ από πλούσιους Ρώσους που είχαν συμπεριληφθεί στις λίστες των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που έχει κατασχεθεί μέχρι στιγμής είναι ένα σούπερ γιοτ ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Andrey Igorevich Melnichenko, αξίας περίπου 530 εκατ. ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε στο λιμάνι της Τεργέστης.

Με πληροφορίες του Reuters/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ