Ιταλία: Ο Σαλβίνι απειλεί με δημοψηφίσματα για να εμποδίσει μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης

Ιταλία: Ο Σαλβίνι απειλεί με δημοψηφίσματα για να εμποδίσει μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Facebook Twitter
0

Η ακροδεξιά Λέγκα θα επιδιώξει να προκαλέσει αλλεπάλληλα δημοψηφίσματα σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η νέα κυβέρνηση, δήλωσε ο ηγέτης της, Ματέο Σαλβίνι, καταγγέλλοντας ως «προδότες» τους πρώην εταίρους του, το Κίνημα 5 Αστέρων.

Ο Σαλβίνι, σε ομιλία του στην πόλη Ποντίντα, στη Λομβαρδία, δήλωσε βέβαιος ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στην εξουσία. «Με χαρά αφήνω τα επτά υπουργεία στους προδότες, επειδή θα τα πάρουμε πίσω με τόκο σε μερικούς μήνες», είπε απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ansa.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόταν στα υπουργεία που είχε το κόμμα του στην κυβέρνηση συνασπισμού με το M5S, η οποία κατέρρευσε τον Αύγουστο. Η νέα κυβέρνηση, στην οποία παραμένει πρωθυπουργός ο ανεξάρτητος καθηγητής Τζουζέπε Κόντε, στηρίζεται από το M5S και τους Σοσιαλδημοκράτες (PD).

«Θα προκαλέσουμε αυτούς τους προδότες που είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους (...) Τους επόμενους μήνες, θα υπάρξει μια κυβέρνηση του λαού», συνέχισε, υποσχόμενος να προκαλέσει δημοψηφίσματα με αντικείμενο τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής του εκλογικού νόμου που ίσως καταστήσει δυσκολότερο για τη Λέγκα να ανέλθει στην εξουσία στο μέλλον.

Ο Σαλβίνι θέλει επίσης να γίνει δημοψήφισμα, αν η κυβέρνηση συνασπισμού προσπαθήσει να ακυρώσει το διάταγμα που πέρασε ο ίδιος και απαγορεύει τον ελλιμενισμό στα πλοία που διασώζουν μετανάστες.

Για να γίνει δημοψήφισμα στην Ιταλία πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 500.000 υπογραφές.

«Αν αγγίξουν το διάταγμα ασφαλείας, τότε δεν θα μαζέψουμε 500.000 υπογραφές αλλά 5 εκατομμύρια για να υπερασπιστούμε τα ιερά σύνορα του έθνους μας», είπε.

Ο Σαλβίνι έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στη Ρώμη στις 19 Οκτωβρίου, σε μια "γιορτή εθνικής υπερηφάνειας", όπως την αποκαλεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, ένας δημοσιογράφος που εργάζεται για την εφημερίδα La Repubblica δέχτηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους και το μικρόφωνό του καταστράφηκε ενώ ένας άλλος εξυβρίστηκε και παρενοχλήθηκε από δεκάδες ανθρώπους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM