Ιταλία: Μαζική δίκη για εκατοντάδες μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Ντραγκέτα»

Ιταλία: Μαζική δίκη για εκατοντάδες μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Ντραγκέτα» Facebook Twitter
0

Δικαστής απήγγειλε κατηγορίες σήμερα σε βάρος 444 φερόμενων μελών της μαφιόζικης οργάνωσης Ντραγκέτα μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβιασμό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διακίνηση ναρκωτικών, έγινε γνωστό από μια δικαστική πηγή.

Η δίκη των 355 εκ των κατηγορουμένων θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου και θα είναι μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία. Άλλοι 89 ύποπτοι συμφώνησαν σε μια γρήγορη δίκη για την ίδια υπόθεση η οποία θα ξεκινήσει στις 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας κι είχε ένα αντίγραφο του κατηγορητηρίου. Όσοι αποδέχθηκαν μικρότερης διάρκειας ακροαματικές διαδικασίες θα τιμωρηθούν με μειωμένες ποινές, στην περίπτωση καταδίκης τους.

Η Ντραγκέτα έχει την έδρα της στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία, και ξεπέρασε την Κόζα Νόστρα, καθώς αναδείχθηκε στην ισχυρότερη μαφιόζικη οργάνωση στη χώρα και μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις παγκοσμίως. Εν αναμονή της σημερινής απόφασης, οι αρχές προχώρησαν στην ανέγερση ενός δικαστηρίου στην πόλη Λαμέτσια Τέρμε, στην Καλαβρία, που έχει επαρκείς χώρους για να στεγάσει τους κατηγορούμενους, τους δικηγόρους, τους εισαγγελείς και τους δικαστές.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας πριν από έναν χρόνο όταν η αστυνομία συνέλαβε 334 ανθρώπους, μεταξύ αυτών δικηγόρους, λογιστές, δημόσιους λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους, σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία. «Προφανώς οι μαφιόζοι αλλάζουν και εξελίσσονται μαζί με την κοινωνία και μοιάζουν όλο και περισσότερο με τους υπόλοιπους. Οι μαφιόζοι δεν είναι αρειανοί, ζουν ανάμεσά μας», δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ο Νικόλα Γκρατέρι, ο εισαγγελέας που ηγείται της υπόθεσης.

«Οι μαφιόζοι προτιμούν να διαφθείρουν τους ανθρώπους παρά να τους σκοτώνουν, διότι οι πυροβολισμοί προσελκύουν ανεπιθύμητη προσοχή», συμπλήρωσε. Η τελευταία φορά που η Ιταλία δίκασε εκατοντάδες φερόμενα ως μέλη της μαφίας ταυτόχρονα ήταν το 1986 στο Παλέρμο, σε μια υπόθεση που αποτέλεσε σημείο καμπής στη μάχη κατά της Κόζα Νόστρα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο Φαρατζ για μαζικές απελάσεις και έξοδο από τη Σύμβαση της Γενεύης

Διεθνή / Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο Φαρατζ για μαζικές απελάσεις και έξοδο από τη Σύμβαση της Γενεύης

Το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ σχεδιάζει μαζικές απελάσεις αιτούντων άσυλο και αποχώρηση από διεθνείς συνθήκες όπως η ΕΣΔΑ και η Σύμβαση της Γενεύης, πυροδοτώντας διεθνείς αντιδράσεις και πολιτικές αναταράξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 50% στις εισαγωγές από την Ινδία – Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος με Ρωσία στο παρασκήνιο

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ 50% στις εισαγωγές από την Ινδία – Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος με Ρωσία στο παρασκήνιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε δασμούς 50% στις περισσότερες εισαγωγές από την Ινδία, τιμωρώντας το Νέο Δελχί για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου - Σοκ για την ινδική οικονομία, κίνδυνοι για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Ο Τραμπ «ξέχασε πως την μισεί» και της ευχήθηκε για τον γάμο της με τον Τράβις Κέλσι

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Ο Τραμπ «ξέχασε πως την μισεί» και της ευχήθηκε για τον γάμο της με τον Τράβις Κέλσι

Πριν από τρεις εβδομάδες, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε την Τέιλορ Σουίφτ «woke τραγουδίστρια» και τώρα, ξαφνικά υποστηρίζει την σχέση της, σχολιάζει το Roling Stone
LIFO NEWSROOM
Ο Νετανιάχου αναγνωρίζει για πρώτη φορά τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων από τους Οθωμανούς

Διεθνή / Ο Νετανιάχου αναγνωρίζει για πρώτη φορά τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων από τους Οθωμανούς

Για πρώτη φορά, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναγνώρισε δημόσια τη γενοκτονία που διέπραξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία εναντίον Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων - Η δήλωση φέρνει στο προσκήνιο ένα ζήτημα που το Ισραήλ απέφευγε επί δεκαετίες
LIFO NEWSROOM
Αόρατος θάνατος στην Ουκρανία: Το 25% είναι παγιδευμένο με νάρκες - Παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα

Διεθνή / Αόρατος θάνατος στην Ουκρανία: Το 25% είναι παγιδευμένο με νάρκες - Παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα

Στη Σούμι και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, νάρκες και εκρηκτικά απειλούν καθημερινά πολίτες - Σχεδόν το 25% της χώρας είναι μολυσμένο με εκρηκτικά, σύμφωνα με ειδικούς του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM