Ιταλία: Κάθειρξη 24 ετών σε οροθετικό που μετέδωσε σκόπιμα σε δεκάδες γυναίκες τον ιό HIV

Ιταλία: Κάθειρξη 24 ετών σε οροθετικό που μετέδωσε σκόπιμα σε δεκάδες γυναίκες τον ιό HIV Facebook Twitter
0

Ένας 33χρονος οροθετικός από την Ιταλία που κατηγορείται ότι μετέδωσε τον ιό του AIDS  σε περίπου 30 γυναίκες, με τις οποίες είχε σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προφύλαξη παρά το γεγονός ότι γνώριζε την κατάσταση της υγείας του, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 24 ετών.


Η κατηγορία «της πρόκλησης επιδημίας»- μια πρώτη στην Ιταλία για την οποία ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης- απορρίφθηκε σε βάρος του Βαλεντίνο Ταλούτο που κρίθηκε τελικά ένοχος ότι προκάλεσε σοβαρές «βλάβες» στην πλειονότητα των θυμάτων του.


Ο 33χρονος λογιστής προσέγγιζε δεκάδες γυναίκες μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης για ένα διάστημα 10 ετών προτού συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2015. Η αστυνομία πιστεύει ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τουλάχιστον 53 γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, οι 32 μολύνθηκαν από τον ιό HIV.


Οι σύντροφοι τριών εκ των γυναικών προσβλήθηκαν επίσης όπως επίσης το οκτώ μηνών βρέφος μιας τέταρτης γυναίκας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ταλούτο συχνά έβρισκε μια δικαιολογία για μην φορέσει προφυλακτικό, υποστηρίζοντας στις συντρόφους του ότι ήταν αλλεργικός ή ότι είχε μόλις υποβληθεί σε εξέταση για τον ιό HIV, με αρνητικά αποτελέσματα.


Ο ίδιος δήλωσε ότι λυπάται για όσα διέπραξε, ωστόσο τόνισε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις των ενεργειών του.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM