Ιταλία: Η πετρελαϊκή Εni άνοιξε λογαριασμό σε ρούβλια στην Gazprom Bank

Ιταλία: Η πετρελαϊκή ΕΝΙ άνοιξε λογαριασμό σε ρούβλια στην Gazprom Bank Facebook Twitter
Φωτ: EPA/Andrea Canali
0

Η ιταλική πετρελαϊκή Eni έκανε γνωστό ότι άνοιξε έναν λογαριασμό σε ρούβλια και έναν σε ευρώ, στη ρωσική Gazprom Bank, σύμφωνα με υπόδειξη της Gazprom Export, «η οποία απαίτησε, μονομερώς, την τροποποίηση των ισχυόντων συμβολαίων».

Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός αναφέρει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε πως «καθώς οι προθεσμίες για την πληρωμή των προμηθειών φυσικού αερίου έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες, η Eni έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανοίγματος δύο λογαριασμών (τύπου) Κ στην Gazprom Bank, σε προληπτική βάση (ένας σε ευρώ και ο δεύτερος σε ρούβλια)», τονίζοντας πως «αυτό ακολουθεί το μονομερές αίτημα της Gazprom Export για τροποποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων μεταξύ των μερών σύμφωνα με τη νέα διαδικασία πληρωμής φυσικού αερίου που έχει θεσπίσει η Ρωσική Ομοσπονδία».

Η ιταλική εταιρία του τομέα της ενέργειας πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη με σεβασμό στο διεθνές πλαίσιο κυρώσεων και με τη σύμφωνη γνώμη των ιταλικών αρχών.

Κατέστησε σαφές, τέλος, ότι η Ρωσία θα επωμισθεί κάθε τυχόν κόστος που μπορεί να προκύψει από την νέα, αυτή, διαδικασία πληρωμής.

«Σε κάθε περίπτωση», ολοκληρώνει την ανακοίνωση, «η Eni επιβεβαιώνει σθεναρά την πρόθεσή της να συμμορφωθεί με οποιαδήποτε πιθανή μελλοντική κανονιστική διάταξη που μπορεί να επιβάλει κυρώσεις στην εμπορία φυσικού αερίου ή στους σημερινούς αντισυμβαλλομένους της».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπράιαν Τζόνσον: Ο μεγιστάνας που θέλει να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία ανέβασε νέα φωτογραφία

Διεθνή / Μπράιαν Τζόνσον: Αντιδράσεις για το project Baby Face - «Δείχνεις χλωμός, κουρασμένος και μεγάλος»

Ο μεγιστάνας που θέλει να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία φωτογραφήθηκε γυμνός και πόσταρε νέα selfie του, στην οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να φαίνεται νεότερος, αλλά...
NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Μαθεύτηκε κατά λάθος το πρόσωπο που είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια για το δέρμα του Άρτσι

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: «Βρέθηκε ο ρατσιστής στο παλάτι!» - Διέρρευσε κατά λάθος το όνομα

Πώς μαθεύτηκε, τελικά, το όνομα του ατόμου που έκανε ρατσιστικά σχόλια, αναφορικά με το πιθανό χρώμα της επιδερμίδας του Άρτσι, του γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ
NEWSROOM