Ιταλία: Εργαζόμενος σε κέντρο πυρηνικής έρευνας πιθανώς μολύνθηκε από πλουτώνιο

Ιταλία: Εργαζόμενος σε κέντρο πυρηνικής έρευνας πιθανώς μολύνθηκε από πλουτώνιο Facebook Twitter
Το Ερευνητικό Κέντρο Casaccia / φωτ.: ENEA Casaccia Research Center
0

Ένα ύποπτο κρούσμα μόλυνσης από πλουτώνιο αναφέρθηκε την Παρασκευή στο πυρηνικό Ερευνητικό Κέντρο Casaccia, στα περίχωρα της Ρώμης.

Η Εθνική Επιθεώρηση Πυρηνικής Ασφάλειας (ISIN) ανακοίνωσε ότι «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την περίπτωση μόλυνσης που καταγράφηκε στο εργοστάσιο» που αφορούσε έναν «εργάτη σε υπηρεσία».

Όπως έγινε γνωστό, στο τέλος του ωραρίου εργασίας του, ο εργαζόμενος υποβλήθηκε σε έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι το επίπεδο πλουτωνίου στα ενδύματά του ήταν κατά χίλιες μονάδες υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η υγεία του εργαζόμενου δεν φέρεται να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, ενώ πραγματοποιούνται έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας και προστασίας του προσωπικού.

Στην είδηση αυτή αναφέρεται το σύνολο των μέσων ενημέρωσης της χώρας, τα οποία προσθέτουν ότι διεξάγονται περαιτέρω έρευνες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM